null

Mäntyharjun kansalaisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

110449K Pieni tilkkutaulu -kurssi

tilkkumessut tilkkutaulu mäntyharjun kansalaisopisto
Uusi kurssi!

Pieni tilkkutaulu -kurssi

Erikoiskurssi!

Tule tekemään pieni tilkkutaulu ja kokeilemaan konekirjontaa veteenliukenevaa materiaalia käyttäen. Voit tehdä esimerkiksi tyylitellyn perhosen tai erilaisia lehtiä.

Voit ottaa mukaan oman ompelukoneen, tarkistathan etukäteen, että se toimii! Konekirjonnassa on hyvä käyttää joko parsintaan tai kirjontaan tarkoitettua paininjalkaa, jolloin työtä voi ommellessa liikuttaa vapaasti eri suuntiin. Materiaalit saat ohjaajalta. Paikan päällä on myös lainakoneita käytössä. Jos haluat käyttää lainakonetta, niin mainitsethan tästä ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ota mukaan kurssille:

  • parsin- tai kirjontapaininjalka koneeseen
  • tyhjiä ompelukoneen puolia kirjontalankoja varten
  • nuppineuloja
  • lyijykynä
  • sakset
  • varaneuloja ompelukoneeseen.

Kurssihinta sisältää kaavan ja ohjeet. Materiaalimaksu ei sisälly kurssin hintaan, vaan se maksetaan suoraan ohjaajalle (10-15€). Kurssin aikana on n. 20 min. tauko.

Kurssi toteutetaan Mäntyharjun Tilkkumessujen yhteydessä kesällä 2022. Tervetuloa kurssille ja Tilkkumessuille! Tilkkumessuille on vapaa pääsy.
>>  Katso lisätietoja Tilkkumessuista 1.-2.7.2022

Opettajaesittely - Kuka on Heli Saarne?

Heli Saarne asuu Ruotsissa ja viettää kesänsä Mäntyharjulla suvun mökillä. Hän käyttää töissään applikaatioita, vapaata konekirjontaa ja käsinkirjontaa saaden inspiraatiota töihinsä pohjoismaisesta maalaismaisemasta ja luonnosta. Heli aloitti applikaatioharrastuksensa v.1991 ja käyttää töissään innoituksena itseotettuja valokuvia. 

Heli on myös Tilkkuyhdistys Finn Quiltin ja Tukholman Skapane Broderi Stockholm -yhdistyksen jäsen. Ruotsissa yhdistys kokoontuu Tukholman eri museoissa innostavien kirjontatehtävien parissa, saaden museoiden kokoelmista inspiraatioita vapaaseen, luovaan kirjontaan. Heli on osallistunut myös lukuisiin tilkkutyönäyttelyihin Ruotsissa ja Suomessa.

"Ensimmäisiin kuviin käytin applikaation lisäksi käsinkirjontaa, mutta jo syksyllä 1991 rupesin kokeilemaan vapaata konekirjontaa. Perusmateriaalina olen käyttänyt kotivärjättyä lakanakangasta ja puuvilla- ja viskoosilankoja, lisäksi shifonkihuiveja ja huovutusvillaa ohuina kerroksina lisäämään värisävyjä. Olen myös käyttänyt veteenliukenevaa kuitumateriaalia perhosten, lehtien ja sammalten kirjontaan, näin on tekstiilikuviini tullut kolmiulotteisuutta. Olen myös muutamissa töissä kokeillut puuvilla-arkkeja, joihin olen kopioinut valokuviani ja sitten kirjonut koneella suoraan kuvan päälle. 

Olen aina pitänyt pohjoismaisesta maalaismaisemasta ja luonnosta. Erityisen mieluisia ovat vanhat rakennukset sekä sammaleet ja jäkälät kivien ja kallioiden päällä. Suuri osa aiheistani on Mäntyharjulta ja Tukholman saaristosta, perheemme lomanviettopaikoista." 

................................

hakusanat: kesäkurssi, tilkkumessutTule tekemään helppo tilkkutaulu tai kokeile konekirjontaa veteenliukenevaa materiaalia käyttäen.

Hinta sisältää ohjeet ja kaavat. Voit ottaa mukaan oman ompelukoneesi, mutta paikan päällä on myös lainakoneita käytettävissä.  (Tarvitseeko olla Materiaalimaksu esim. paikanpäällä opettajalle maksettava? Pitääkö lähettää tarvikeluettelo ennen kurssin alkua ilmoittautuneille, vai voisiko tässä jo olla mitä tarvitaan?)Teacher: Heli Saarne

Number of places: Maximum number of course participants 12, The course is fully booked, you can register on the waiting list.

Name of course location: Kompantien biologian luokka (lk 187, 1.krs), Kompantie 22, 52700 Mäntyharju

Date and time: Fr: 11.15 - 15.45

Spring term: 1.7.2022 - 1.7.2022 (5.55 Lessons)

Price: 15,00 €

Registration begins: 12.1.2022 0.00

Registration ends: 26.6.2022 0.00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject

1
Register on the waiting list