Mikkelin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1102024 TEE PODCAST!

Käytännönläheisellä kurssilla tutustut podcastin tekemisen eri vaiheisiin käsikirjoittamisesta äänittämiseen ja tekniseen toteutukseen. Osallistujat työstävät pienryhmissä osat yhteiseen podcast-sarjaan. Podcast voi olla sekä taiteellinen että journalistinen, ja siinä voi yhdistellä luovasti faktaa ja fiktiota. Työskentelyssä yhdistyvät kirjoittaminen, dramaturgia ja audiovisuaalisen kerronnan muodot. Keskiössä on tarinallisuus ja sen rakentuminen äänijulkaisussa. Kurssi toteutetaan kansalaisopistojen yhteistyönä Mikkelissä, Mäntyharjulla ja Pieksämäellä. Opetus tapahtuu lähitapaamisia ja etäopetusta yhdistävänä kokonaisuutena. Työskentely itsenäisesti ja pienryhmissä paikkakunnittain on myös olennainen osa projektia. Kurssi alkaa koko ryhmän yhteisellä tapaamisella Mikkelissä la 21.1.23. Tavoite: Saat konkreettisen käsityksen siitä mitä podcastin tekeminen on. Pystyt hahmottamaan mitä eri osaamista podcastin tekeminen vaatii. Tuotat itsenäisesti sisältöä ja kokeilet erilaisia työvälineitä ja -menetelmiä audiosisällön tuottamisessa. Huom.! Kurssi toteutetaan osana kehittämishanketta, minkä vuoksi se on osallistujalle maksuton! Mikäli kurssilla ei ole tilaa, kannattaa silti ilmoittautua varasijalle. Paikka voi vapautua toisen paikkakunnan kiintiöstä.

AIKATAULU: VKO 3 Mikä ihmeen podcast? Kaikkien yhteinen aloitus: lähitapaaminen Mikkelissä la 21.1.23 klo 12-16.30. VIIKOT 4-13 Etäopetus keskiviikkoiltaisin klo 18 - 20.15 Podcastien käsikirjoitukset ja toteutussuunnitelmat VIIKOT 14-19 Toteutusvaihe, äänitykset ja editointi, lähikokoontumiset paikkakunnittain Aikataulut sovitaan tarkemmin pienryhmien kanssa VKO 20 Kurssin yhteinen purku- ja päätöstilaisuus (lähikokoontuminen) Podcastien julkaiseminen VKO 21 Prosessin purku ja koonti: kuinka tehdyt podcastit jatkavat elämäänsä? Mitä seuraavaksi?

Opettaja: Käsikirjoittaminen ja dramaturgia: Juhani Joensuu, äänitekniikka ja toteutus: Leevi Heinonen sekä vierailijoita

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 4, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Kulttuuritalo Sotku, Jääkärinkatu 9
Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: Ke: 18.00 - 20.15 La: 12.00 - 16.30

Kevätlukukausi: 21.1.2023 - 24.5.2023 (15 oppituntia)

Ilmoittautuminen alkaa: 15.11.2022 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu