Nurmijärven Opisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

110750k Manga - verkkokurssi

Huom! Uusi aika!

Manga on japaninkielinen ilmaisu sarjakuvalle. Japanilaisen sarjakuvan dramaattinen kuvakieli, tarinoiden moninaisuus ja kuvallisen kerronnan säännönmukaisuus tempaa lukijan mukaansa.

Mitä opitaan:
Kurssilla opitaan piirtämään manga-tyylisiä hahmoja, tutustutaan erilaisiin hahmotyyppeihin ja niiden tyypillisiin piirteisiin, sekä mangan tarinankerronnalliseen
ilmaisuun. Kurssille osallistujat luovat oman hahmon ja oppivat piirtämään sen asentoon, joka itsessään kertoo hahmosta tai tarinan tilanteesta.

Kenelle sopii ja miten toteutetaan:
Kurssi sopii vasta-alkajille ja jo pidempään piirtäneille, mutta huomioon otettava haaste kurssilaisille on etäopiskeluvälineiden käyttö. Työskentely tapahtuu Teams -sovelluksen kautta, jota Nurmijärven opisto käyttää etäopetusvälineenä.
Opettaja ei voi antaa teknistä tukea Teamsin käyttöön, joten osaaminen on syytä löytyä kotoa. 

Kotipöydälle tarvitaan:
-nippu valkoista piirustus- tai kopiopaperia (A4) ja piirustusvälineet (lyijykynä, kumi, erilaisia tusseja ja/tai puuvärit)
-viivoitin, harppi, sakset ja liimapuikko ovat piirtäjälle hyödyllisiä välineitä.

Tärkeintä kurssille on tuoda mukanaan kokeilunhalua ja ripaus luovaa hulluutta.

Opetuspäivat ovat su 14.2., su 21.2., su 28.2., su 7.3., su 14.3. & su 21.3.Lisäksi anntetaan kotona tehtäviä teematöitä, joista saa lyhyen henkilökohtaisen palautteen sovitusti.
Ennen kurssia lähetetään koteihin ohjeet, hahmosuunnitelulomake, yonkoma-stripin puhdas pohja ja A4, jossa vinkkejä sarjakuvapiirtämiseen, sekä ilmeidenpiirtämishaaste

Etäopetukseen tarvitaan:
-verkkoyhteydessä oleva laite (tietokone, tabletti tai puhelin), jonka välityksellä opetukseen osallistutaan, maksuton Microsoft Teams

-ohjelma valmiiksi asennettuna, sekä valmius audiovisuaaliseen yhteyteen. Osallistujille on tarjolla kurssiin liittyvää materiaalia erillisellä verkkosivulla.
Tarkempia ohjeita kurssin toteutuksesta on luvassa lähempänä kurssin ajankohtaa.

Teacher: Karlsson Krista

Number of places: Maximum number of course participants 15, The course is fully booked, you can register on the waiting list.

Name of course location: Etäopetus

Date and time: Su: 12.00 - 14.15

Spring term: 14.2.2021 - 21.3.2021

Price: 38,00 €

Registration begins: 7.12.2020 9.00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject