null

Nurmijärven Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

111802s Aikuisten kuvataiteen perusopetus, IhanTalo

Kaipaatko samanhenkistä harrastusryhmää ja saada palautetta visuaalisesta työskentelystäsi ja teoksistasi? Aikuisten taiteen perusopetus (tpo) tarjoaa kuvataiteen syventävää opetusta.

Artopin aikuisten tpo-ryhmä on aloittanut syksyllä 2021 ja ryhmään on mahdollisuus tulla mukaan, ilmoittaudu varasijalle mikäli kiinnostut - olemme yhteydessä sinuun. 


Aikuisten taiteenperusopetuksen uusi ryhmä aloittaa syksyllä 2023.

Opintojen laskennallinen laajuus on 500 tuntia.

Yhteiset perusopinnot: 

300 tuntia, kesto 2 vuotta, sisältää 4 lukukautta joissa 12 opintokokonaisuutta.


Teemaopinnot:
 200 tuntia, jotka toteutetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. 


Nurmijärven Opiston kuvataidekoulu järjestää aikuisille taideharrastajille suunnattua kuvataiteen perusopetusta. Koulutus kestää noin  2,5–4 lukuvuotta ja noudattaa vuodesta toiseen etenevää opetussuunnitelmaa. Opiskelija sitoutuu viikoittaiseen opetukseen vastuuopettajan tai periodiopettajan johdolla. Opetuspäivä on lauantai klo 9.30-13.15. 

Opetus on jaettu periodeihin ja opintojen loppuvaiheessa toteutetaan itsenäisesti kuvataiteen päättötyö valitsemallaan menetelmällä. Lukuvuosi koostuu periodista, joista jokainen on kuvataiteen jokin oppimisalue. Periodin vetäjä on aihe-alueeseen perehtynyt opettaja. 

Lukukausimaksu on 160€, lisäksi opiskelijat hankkivat itse materiaalit yhdessä tai erikseen. Kuvataidekoulun kalusto on opiskelijoiden käytössä. Ryhmässäopiskelun lisäksi opinnot sisältävät itsenäistä visuaalista ja kirjallista työskentelyä. Opiskelunsa aikana opiskelija valitsee opintoja täydentäviä teemakursseja kansalaisopiston kursseilta (ei sisälly lukukausimaksuun).  

Aikuisten opetuksessa noudatetaan kuvataiteen yleisen oppimäärän tavoitteita ja keskeisiä sisältöjä. Opetus pohjautuu Opetushallituksen linjaamiin opetussuunnitelman perusteisiin, 300 tuntia yhteisiä opintoja ja 200 tuntia teemaopintoja. Opiskelu on tavoitteellista ja opinnoista saa todistuksen. 

Aikuisten opetuksessa huomioidaan oppijan yksilöllinen osaamis- ja kokemuspohja. Opetuksessa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia taiteellista ajattelua syventäviä työskentelytapoja kuten kuvien tulkintaa, yhteistyöprojekteja, luentoja, keskusteluja ja näyttelykäyntejä.Ilm. www.nurmijarvenopisto.fi tai p. 040 936 1994.Materiaalit hankitaan itse. Opettaja antaa listan materiaaleista ja voidaan tehdä myös yhteistilaus.Opettaja: Ryönänkoski Johanna , Menna Juha, Pohjonen Laura

Opetuspaikka: Kirkonkylä Kuvataidetila IhanTalo, Ihantolantie 2, 01900 Nurmijärvi

Päivä ja kello: La: 09.30 - 13.15

Syyslukukausi: 3.9.2022 - 26.11.2022

Kurssimaksu: 160,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 25.4.2022 9.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu varalle