OULU-OPISTO

Languages Sök
Suomeksi In English

9999956 Digikärpäsen puremat - Mikä on Padlet?

Padlet on seinä verkkosivulla, jota voidaan käyttää erilaisten tehtävien ja ryhmätöiden toteuttamiseen. Yksinkertaisesti: opettaja jakaa seinän, oppilaat kirjoittavat tai liittävät kuvia ja videoita. Samanaikaisesti muut oppilaat näkevät seinälle julkaistut tuotokset.

Padlet on uusi tapa toteuttaa erilaisia tehtäviä tai ryhmätöitä interaktiiviselle seinälle. Opettaja määrittelee yhteisen seinän, jolle oppilaat voivat kirjoittaa tuplaklikkaamalla seinää. Samalla hetkellä, kun joku kirjoittaa seinälle näkevät kaikki muutkin kirjoituksen. Tekstin lisäksi padlet-seinälle voi liittää kuvia, linkkejä tai videonpätkiä.

Padlet soveltuu hyvin monenlaiseen työskentelyyn, jossa oikeastaan vain oppilaiden ja opettajien mielikuvitus on rajana. Padlet voi toimia ideariihenä. Se on kätevä myös silloin, kun pitää tehdä pikainen kysely tai esimerkiksi kerrata, mitä on jäänyt viime tunnilta oppilaille mieleen. Opettaja voi esimerkiksi kertaustunnilla kysyä, mitkä asiat ovat olleet vaikeita ja oppilaat kirjoittavat vastauksensa padlet-seinälle. Vastaukset voidaan käydä yhdessä käydä läpi valkokankaalta, jonne opettaja heijastaa kysymysseinän.

Padlet soveltuu myös pienimuotoisten ryhmätöiden tekemiseen ja läpikäyntiin. Oppilaat voivat tehdä ryhmätyön esimerkiksi paperille ja ottaa siitä kuvan, jonka liittävät seinälle. Ryhmätyön voi tehdä myös tietokoneella ja liittää kuvakaappauksella työn seinälle. Ryhmätyön voi tietysti kirjoittaa myös suoraan muutamalla sanalla yhteiselle seinälle. Opettaja voi myös kirjoittaa kysymykset suoraan yhteisesti jaetulle Padlet-seinälle valmiiksi ja kukin oppilas vastaa vain omaan kysymykseensä. Lopuksi käydään kaikki kysymykset yhdessä läpi taululla.

Lähteet:

https://fi.padlet.com/

https://peda.net/p/rjarvinen/ohjeet/tvt-ohjeita/padlet-ohje:file/download/d4dc0649756055423d060844766a2f44d5b5eda8/Padlet.pdf

https://peda.net/p/anna.haapalainen%40edu.mikkeli.fi/at/padletLärare: Hevosmaa Eija

Antal platser: Maximalt antal platser 150, Lediga platser.

Undervisningsställe: Verkkokurssi

Dag och klocktid: tis.: 14.30 - 16.00

Vårtermin: 16.3.2021 - 16.3.2021

Anmälningstiden börjar: 17.12.2020 12.00

Anmälningstiden slutar: 15.3.2021 16.00

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne