null
DIGIAJAN YHTEISTYÖSTÄ YHTEISEEN TYÖHÖN -HANKE JÄRJESTÄÄ
JOHTAMINEN JA YHTEISÖLLINEN KEHITTÄMINEN DIGIAIKANA 5 OP
Laajuus 5 op, mahdollisuus suorittaa kokonaan tai osia kokonaisuudesta. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautujille päivää ennen ko koulutustapahtumaa.
Toteutusaika kevät–syksy 2022
Opetusmenetelmät Verkkotyöskentely (Teams), lähiopetus mahdollisuuksien mukaan (luennot, ryhmätyöskentely, työpajat), ohjauksellinen tehtävä työelämässä, kirjallisuus. Ryhmätyöskentely tapahtuu oppilaitosmuodoittain.
Kohderyhmä Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen rehtorit, muut johtohenkilöt sekä esimiesvastuussa olevat opettajat, tiimiesimiehet, esihenkilöt jne.
Arviointi Osaamisen osoittaminen oman ja työyhteisönsä hyvinvoinnin edistämisessä.
Koulutuksen tuloksena syntyy johtamisosaamiseen ja yhteisölliseen kehittämiseen tarvittavia toimintatapoja, materiaaleja ja hyviä käytänteitä. Johtamisen ja johtajuuden ammattitaito digitalisaatiossa lisääntyy.
Kouluttajina ovat mm. professori Juha T. Hakala (JY), KT yliopistoopettaja Heli Kiema-Junes (OY), vararehtori Raija Näppä (Osao), tutkija Frank Martela (Aalto-yliopisto) tutkija Katariina Salmela-Aro (HY), HTT Krista Kohtakangas (LY), kouluttaja, opetusteknologiajohtaja Teemu Moilanen (IlonaIT) Koulutukseen on jatkuva ilmoittautuminen. Voit ilmoittautua koulutukseen tästä linkistä. Ohjelma täydentyy koulutuksen edetessä. Koulutuskokonaisuus on ilmainen osallistujille ja toteuttamiseen on saatu rahoitusta Opetushallitukselta.
Lisätietoja opistopiirin sivuilta www.meripohjolanopistopiiri.fi ja Meri-Pohjola opistopiirin projektikoordinaattoreilta: Tarja Takala-Hotti, Sari Sotaheimo ja Omar Ikni.
KOULUTTAJAESITTELYT
Professori, kasvatustieteilijä ja filosofi JUHA T. HAKALA tunnetaan opettajankouluttajana ja opinnäytetöiden ohjaamisen asiantuntijana. Viime vuosina Hakala on ollut esillä yhteiskuntaa, erityisesti työelämän muutosta ja tilaa koskevilla kannanotoillaan. Juha T. Hakalaa pidetään myös kohtuullistamisen puolestapuhujana. Hakala on palkittu mm. opetusministeriön valtakunnallisella aikuiskoulutuksen laatupalkinnolla ja Suomen tietokirjailijoiden oppikirjapalkinnolla. Hakala on käsitellyt kirjoissaan muun muassa kasvatusta, koulutusta, luovuutta ja luovan prosessin tukemista.
HELI KIEMA-JUNES toimii yliopisto-opettajana psykologian yksikössä Oulun yliopistolla ja on väitellyt vuorovaikutuksen merkityksestä työn imulle ja työuupumukselle. Opetus- ja tutkimusaiheet liittyvät työ- ja organisaatiopsykologiaan.
KATARIINA SALMELA-ARO on Helsingin yliopiston professori kasvatustieteen alalla. Hänen painotuksensa kasvatustieteessä on psykologia. Salmela-Aro on yhdessä aivotutkija, professori Minna Huotilaisen ja australialaisen professori Philip Rileyn kanssa tehnyt tutkimuksen rehtoreiden hyvinvoinnista ja terveydestä. Rehtoribarometri-tutkimus julkaistiin vuoden 2021 lopulla.
Yliopistonlehtori ja tietokirjailija FRANK MARTELA on inhimillisen kokemusmaailman ja hyvinvoinnin tutkija. Hänen missionsa on luoda uusia oivalluksia, jotka vahvistavat ihmisten kykyä elää hyvä elämä. Martelaa kiehtovat niin ihmisen motivaation perimmäiset tekijät kuin onnellisuuden ja merkityksellisen elämän mysteeritkin. Hän tarkastelee näitä kysymyksiä sekä yleisinhimillisellä tasolla, että sovellettuna työelämään. Frank Martela tarjoaa tutkittuja ja toimivia keinoja innostuksen, tahdonvoiman, merkityksen ja sisäisen motivaation vahvistamiseksi.
RIITTA HYPPÄNEN on ihmisosaaja, työelämän uudistaja ja luotettu kumppani työyhteisöjen ja niiden johtamisen kehittämisessä. Ennen yrityksen CM & HR Consulting Oy:n perustamista Riitta toimi monipuolisissa henkilöstö-, koulutus- ja johtamistehtävistä kotimaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä. Yhdeksi voitettavaksi haasteeksi Riitta ottaa digitaaliset kohtaamiset hybridityössä ja monipaikkaisessa työskentelyssä. Riitta Hyppäsen intohimona on työelämän kehittäminen uudistumisen, muutosten ja kasvun kautta. Valmentava johtamisote ja työote ovat yksi keino onnistumisiin.
KRISTA KOHTAKANGAS on johtamisen psykologian ja työhyvinvoinnin asiantuntija, jolla on tutkimuksen tekemisen lisäksi kokemusta opettamisesta sekä uravalmentajana toimimisesta. Väitöksessään hän tarkasteli välittävää johtajuutta ja myötätuntoista kohtaamista työelämässä. Krista Kohtakangasta kiinnostaa erityisesti positiivisen psykologian hyödyntäminen työelämän kehittämisessä sekä digityöhyvinvointi.
Projektikoordinaattori OMAR IKNI on toiminut useissa hankkeissa, joiden tarkoituksena on ollut vahvistaa kansalaisten digitaitoja. Ikni on valmistunut filosofian maisteriksi pääaineena tietojenkäsittelytieto. Hänen mukaansa tiedonhallinnan, elinikäisen oppimisen, vuorovaikutuksen sekä itsensä johtamisen taidot korostuvat digiajassa. Tässä koulutuskokonaisuudessa paneudutaan erityisesti toimijuuteen, joka lisää digitaalisuuden käyttämistä luovuuden jatkona ja uuden tuottamisen välineenä.
Antal platser: Maximalt antal platser 45, Lediga platser.
Undervisningsställe: EtätyöpajaVårtermin: 18.2.2022 - 16.12.2022
Anmälningstiden börjar: 4.1.2022 9.00
Anmälningstiden slutar: 16.12.2022 9.00
Visa övriga kurser inom samma ämne