OULU-OPISTO

Languages Sök
Suomeksi In English

1103807s VÄRILEIKIT TAAPEROT HAUKIPUDAS

Joka toinen viikko
Taaperot 1-2,5v, joka toinen viikko. Värikylvyissä tutkitaan moniaistisesti värejä, materiaaleja ym. yhdessä ryhmän toisten lasten ja vanhempien kanssa, sekä maalataan erilaisin välinein.

Tervetuloa vauvojen ja pienten lasten Värikylpyyn!

Toiminta alkaa syyskuun ensimmäisellä viikolla ja jatkuu marraskuun loppuun.

Värikylpyryhmät:

Oulun Taidemuseo, Reppu 2. kerros

Oulunsalon kirjasto, kuvataidetila 2.kerros

Haukiputaan teatterikuoppa, muskaritil

 

Syysloma vko 43, silloin ei ole kylpyjä.

Jos jostain syystä joudut perumaan paikkasi, ilmoitathan siitä Oulu-Opiston toimistolle ja ryhmän opettajalle.

Sairastumiset tai muut poissaolot ilmoitetaan tekstiviestinä pajojen opettajalle Pia Leppänen-Keränen p. 044 703 9105. Jos myöhästyy hieman aloituksesta, se ei haittaa. Koputa vain reippaasti ovea tullessasi, jotta tiedämme tulla avaamaan.

 

Värikylpyihin tarvitsette 

  • lapselle sekä itsellesi mukavat vaatteet, jotka saavat sotkeentua pajan aikana. Lapsella voit käyttää pajasta toiseen esim. samaa bodya / potkupukua. Lapsella on hyvä olla kädet ja jalkapohjat paljaana työskentelyä varten. Varaudu olemaan itsekin hieman maalissa, halin tarve voi tulla juuri värikkäimmällä hetkellä.
  • pyyhe tai kertakäyttöisiä pesupyyhkeitä peseytymistilanteisiin: pajan jälkeen pahimmat sotkut voi pestä pois. Tarkoitus ei ole kylvettää lasta pajassa. Työskentelytilassa puhdistetaan suurimmat liat ja varsinainen pesu tapahtuu myöhemmin kotona. Jalat ja kädet voi halutessaan rasvata ennen pajaa, jolloin peseytyminen on helpompaa.
  • vaihtovaatteet on hyvä olla, etenkin lapselle.

 

Allergiat

Mikäli vauva/lapsi on allerginen joillekin aineille, ilmoittakaa siitä mahdollisimman pian pajakauden käynnistyttyä ohjaajalle. Asia otetaan huomioon toimintaa suunniteltaessa. Pajoissa käytetyt värit ja materiaalit ovat turvallisia, mutta hyvin paha allergia saattaa aiheuttaa ikäviä yllätyksiä ja voi olla myös joissain tapauksissa este osallistumiselle. Allergioiden ilmoittamisessa kannattaa huomioida myös vanhempien mahdolliset vakavat allergiat.

 

Mitä värikylpypajoissa tapahtuu?

Värikylpypajojen toiminta on suunnitelmallista ja teemallista, varhaista taidekasvatusta. Työpajat perustuvat turvalliseen ympäristöön ja turvallisiin materiaaleihin. Toiminnan tavoitteena on tarjota moniaistisia virikkeitä sekä rohkaista leikkiin ja visuaaliseen ilmaisuun erilaisin välinein ja materiaalein. Värin voi nähdä, tuntea, haistaa, maistaa ja kuulla!

Työpajat alkavat yhteisen työskentelyn osiolla, jossa tutustutaan erilaisiin teeman mukaisiin materiaaleihin ja sitten maalataan sormin, varpain ja koko keholla.  Maalaustuokion jälkeen siirrytään oman lapsen tahdin mukaan pesulle ja pukeutumaan.

Varsinaista työskentelyä on tunnin aikana n. 30 min., riippuen tehtävästä ja kerrasta sekä lapsen jaksamisesta. Työpajan alussa on varattu aikaa riisumisiin, lopussa pesemisiin ja pukemisiin. Työskentely alkaa yhteisellä alkupiirillä, joten pidäthän huolen, että olette ajoissa paikalla. Pajatilan ovet avataan aikataulujen mukaisesti. Työskentelytilaan ei voi tulla odottelemaan pajan alkua, koska virikemateriaalit ovat tilassa jo valmiina esillä.

Toiminta tapahtuu lasten ehdoilla heidän yksilöllisen kasvun, kehityksen ja jaksamisen mukaan. Tavoitteena on leppoisa lasten ja vanhempien yhdessä oleminen ja tekeminen.

 

Huomioitavaa

Värikylpy on vanhempien ja lasten yhteistä aikaa, jolloin rauhoitutaan yhteisen tekemisen äärelle. Kännykät pidetään pajatouhujen ajan suljettuina, eikä toimintaa valokuvata. Valokuvia voi ottaa sitten valokuvauspäivänä, jonka ajankohta ilmoitetaan pajojen alettua. Työskentelyä halutaan tällä rauhoittaa ja tämä on myös turvallisuuskysymys. Valokuvien jakamisessa täytyy huomioida muut pajassa toimivat, eli somessa tms. kuvia ei saa jakaa, jos kuvassa näkyy muita henkilöitä, eikä heidän lupaa jakamiselle ole.

Ruoka-aineilla maalatessa materiaali esitetään taiteen tekemisen yhteydessä –sitä ei tarjota alkuperäispakkauksissa. Esim. mustikkakiisseli on pajassa maalausaine, eikä varsinaisesti ole tarkoitettu ruuaksi, vaikka toki se suuhun usein meneekin, kun lapsi sitä tutkii. Se on osa moniaistista työskentelyä.

Työskentelytilassa voi imettää tai antaa lapselle pientä välipalaa tai juotavaa tarpeen mukaan. Kuitenkin mielellään ennen tai jälkeen värikylpytoiminnan.

 

Tervetuloa mukaan iloisiin, yhteisiin touhuihin ja luoviin leikkeihin väreillä ja materiaaleilla!

Ystävällisin Terveisin

Pia Leppänen-Keränen

p. 044 703 9105, Pia.leppanen-keranen@eduouka.fi

Värikylpy-ohjaaja, KM, TaM

Taide- ja taitoaineiden opettaja,

Oulu-Opisto, Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuritoimi

Lärare: Kortetjärvi Eija Maarit

Antal platser: Maximalt antal platser 8, Lediga platser.

Undervisningsställe: HAUKIPUDAS, Teatterikuoppa, Muskaritila, Revontie 45, 90830 Haukipudas

Dag och klocktid: mån.: 10.00 - 11.00

Hösttermin: 2.9.2019 - 25.11.2019

Kursavgift: 60,00 €

Anmälningstiden börjar: 14.8.2019 9:00

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne