Vuolle Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Syksyn etäkursseille ilmoittautuminen on käynnissä!  Alkaneille etäkursseille voi tulla myöhemminkin mukaan ja saada kaikkien tuntien tallenteet käyttöön.

Tutustu myös loppusyksyn lähiopetuskursseihin. Kaikki syksyn kurssit löydät vasemmalta vihreästä palkista, kohdasta Kurssit. Oikealla Ajankohtaista -otsikon alla on muutamia poimintoja syksyn kurssitarjonnastamme.


Tutustuthan ohjeisiin huolella!

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu kursseille netissä! Kurssiesittelyn kautta pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen sekä maksamaan kurssimaksun. Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja edellyttää kurssimaksun maksamista. Maksa kurssimaksu välittömästi ilmoittautumisen aikana siirtymällä ruutuun tulevan pankkitunnuksen kautta omaan verkkopankkiisi. Maksa maksu kokonaisuudessaan. HUOM! Smartum Saldo- ja ePassi-verkkomaksuille on oma maksupainike.

Epäselvissä tilanteissa (esim. maksutapahtuman keskeytyminen, ilmoittautumisen peruuttaminen), ota yhteys opintotoimistoon, puh. 08 555 4060. 

Kurssimaksut vaihtelevat kurssin pituuden ja järjestämiskustannusten mukaan. Maksuun ei sisälly oppikirjaa tai muuta erikseen hankittavaa oppimateriaalia. Poissaoloista ei hyvitetä.

Varasijalle ilmoittauduttaessa kurssimaksua ei makseta heti, vaan vasta opiskelupaikan varmistuttua.

KURSSI-INFO

Olet tervetullut kurssille ilmoittauduttuasi. Emme lähetä erillistä vahvistusta tai ennakkotiedotetta kurssin alkamisesta. Opistolta otetaan yhteyttä vain, jos 1) varasijalle ilmoittauduttuasi olet saanut peruutuspaikan kurssilta, 2) kurssijärjestelyissä on tapahtunut muutoksia tai 3) kurssi peruutetaan.

Kurssi järjestetään, jos sille on ilmoittautunut riittävästi osallistujia viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Muista siis ilmoittautua ajoissa. HUOM! Osassa liikunnan ja tanssin kursseja poikkeavat ilmoittautumisjat (ks. kurssiesittely).

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeenkin kursseilla voi olla tilaa. Kannattaa siis kokeilla verkkoilmoittautumista tai kysyä opintotoimistosta lisätietoja.

Toimintamme on suunnattu pääosin 16 vuotta täyttäneille. Kurssiesittelyssä on erillinen maininta, mikäli kurssi on suunnattu lapsille ja nuorille. 

ALENNUKSET KURSSIMAKSUISTA 

TYÖTTÖMÄN TYÖNHAKIJAN ETUUS KURSSIMAKSUSTA. Työttömät saavat syksyn 2020 lukukauden aikana 40% alennuksen YHDEN itse valitun kurssin kurssimaksusta. Alennus ei koske yksilöopetusta, liikunnan SYM-maksua ja laskutettavia kursseja. Verkkoilmoittautumisessa maksetaan ensin koko kurssimaksu. Hyvityksen saa jälkikäteen (kurssin aikana) opintotoimistosta esittämällä voimassa olevan todisteen työttömyydestä (todisteessa koodi 02= työtön tai 03=lomautettu). Opetushallituksen myöntämää avustusta työttömien alennuksiin on käytössä rajallinen määrä, ja alennusta annetaan siinä järjestyksessä, kun sitä opintotoimistosta haetaan. Haethan alennuksen siis mahdollisimman pian ilmoittautumisesi jälkeen. Alennus on henkilökohtainen, eikä sitä anneta takautuvasti kurssin jälkeen.

JÄSENALENNUS JÄSENYHTEISÖILLE. Setlementin jäsenalennus Vuolle Setlementti ry:n jäsenyritysten/ jäsenyhteisöjen henkilöstölle on 3 euroa yhdestä kurssimaksusta lukukauden aikana. Alennuksen saa opintotoimistosta esittämällä yrityksen henkilöstökortin. Alennus on henkilökohtainen. 

ERITYISET MAKSUVÄLINEET 

SmartumPay, ePassi, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Tyky-kuntoseteli, Edenred ja Eazybreak liikunta- ja kulttuurietu käyvät maksuvälineinä verohallinnon ohjeen mukaisesti liikunta-, tanssi-, taito- ja taideaineiden, musiikin ja kielten kursseilla. Smartum ja ePassi käyvät verkkomaksuvälineenä myös netti-ilmoittautumisen yhteydessä, jolloin kirjaudutaan ko. palveluihin. Huom! ePassi -painike ilmaantuu näkyviin verkkomaksussa siinä tapauksessa, että ostoskoriin on valittu ainoastaan liikunnan kursseja. Edut ovat henkilökohtaisia.

Jos haluat hyödyntää SmartumPay- mobiilimaksua, Smartum-/Tyky-seteleitä, Edenred mobiili-/korttimaksuja tai Eazybreak mobiilimaksuja kurssimaksussa, ilmoittaudu ja suorita maksu opintotoimistossa. Liikunta- ja kulttuuriseteleillä voi maksaa opetuksen osuuden, niitä ei palauteta tai vaihdeta rahaksi. Edellä mainituilla maksuvälineillä maksettua kurssimaksua ei voida palauttaa. Opiston peruessa kurssin, opiskelija voi siirtää maksun johonkin vastaavaan kurssiin. ePassilla maksettu kurssimaksu voidaan palauttaa saman kalenterivuoden aikana epassitilille.

KURSSIEN PERUUTUSEHDOT

1. Jos kurssi ei pääse alkamaan, palautamme maksun kokonaisuudessaan.

2. Mikäli kurssi on alkanut, mutta se joudutaan keskeyttämään säännöllisen kävijämäärän jäädessä alle minimin (7), kurssimaksua ei palauteta.

3. Jos opiskelija on lunastanut paikan kurssille, eikä pääse osallistumaan, hänen tulee ilmoittaa siitä opintotoimistoon ennen kurssin alkua. Peruutuksia ei voi tehdä ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

4. Force majeure -tilanteessa, kurssimaksuja ei palauteta

5. Opiskelijan peruuttaessa ilmoittautumisensa kurssimaksu palautetaan seuraavin perustein: 

a) kurssin alkuun on aikaa enemmän kuin viikko: kurssimaksu palautetaan, mutta siitä pidätetään toimistokuluina 20 % (enintään 10 euroa),

b) jos peruuttaminen tapahtuu viimeisellä viikolla ennen kurssin alkua, kurssimaksusta pidätetään ensin toimistomaksu 10 euroa ja loppuosasta palautetaan 50 %.

c) kurssin alkamispäivänä tai sen jälkeen tapahtuneen peruuttamisen vuoksi kurssimaksua ei palauteta.


KURSSIMAKSUPALAUTUKSET FORCE MAJEURE- TILANTEESSA 

Ylivoimainen este (force majeure) tarkoittaa sellaista osapuolelle ilmaantunutta yllättävää ja ennalta arvaamatonta tapahtumaa, joka estää sopimuksenmukaisen suorituksen tekemisen. Ylivoimainen este on aina sen kohdanneelle sellainen tapahtuma, johon ei voi valmistautua. Ylivoimainen este voi olla esimerkiksi sota, kulkutauti, luonnonmullistus tai viranomaisen antama kielto tai määräys. 

Koronatilanne voi aiheuttaa edellä kuvatun kaltaisen force majeure -tilanteen. Koronapandemian aikana Vuolteen opisto noudattaa terveysviranomaisten sekä AVI:n ohjeistuksia lähiopetuksen järjestämisessä. Mikäli lähiopetuksen toteuttamiseen tulee rajoituksia viranomaistaholta, voidaan opetus siirtää etäopetukseksi.Mikäli kurssi jatkuu etäopetuksena, ei kurssimaksun palautuksille ole perusteita.

Mikäli kurssia ei ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena, opiskelija voi hakea palautusta kurssimaksusta, jos koronatilanteen vuoksi kurssin tunneista jäi pitämättä puolet tai enemmän. Palautuksen suuruus on 50 % maksetusta kurssimaksusta. Minimipalautus on 30€/ kurssi. Yksilöopetuksesta palautamme pitämättä jääneiden tuntien kurssimaksuosuuden kokonaisuudessaan. Järjestettävään etäopetukseen osallistumatta jättäminen ei ole peruste kurssimaksun palautukselle. 

Kurssimaksun palautusta varten opiskelijan on oltava yhteydessä opintotoimistoon ja toimitettava tarvittavat pankkiyhteystiedot palautusta varten. 

RISKIRYHMIIN KUULUVAT 

Kansalaisopistotoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen, ja osallistujat määrittävät osallistumisensa omista lähtökohdistaan. Kurssille osallistujan tulee itse arvioida mahdollinen riskiryhmään kuulumisensa ja rajoittaa osallistumistaan sen mukaan.

KORONAOHJEISTUS ASIAKKAILLE (17.8.2020)

Noudatamme erityisen huolellisesti viranomaisten antamia väljyys- ja hygieniaohjeita. Tutustu Vuolteen koronaohjeisiin täältä: https://vuolleoulu.fi/harrasta-turvallisesti-toimenpiteemme-syyslukukaudella-2020/Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla:

Jos haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, Vuolteen opisto toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Paytrail Oyj (entinen Suomen Verkkomaksut Oy). Paytrail Oyj toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Paytrail Oyj:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Paytrail Oyj on myös maksun saaja. Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7 Innova 2 Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä Puhelin: 0207 181830 Verkkopankit. Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Ajankohtaista

 • 13570

  SÄESTYSKURSSI soittajille

  Kurssimaksu: 65,00 €
  Opettaja: Saila Mauchauffée
  Paikka: Vuolle Opisto lk 309, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 12,00    Syyslukukausi: 7.11.2020 - 21.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 30.10.2020 0:00
  Paikkoja: 8
  kurssilla on tilaa
 • 16522

  VAUVAT B n. 5-10 kk (jatkoryhmä)

  Kurssimaksu: 47,00 €
  Opettaja: Seija Juntunen
  Paikka: Kotkantie 1 Muskari, Kotkantie 1, 90250 Oulu
  Syyslukukausi: 28.10.2020 - 2.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 5.10.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 23.10.2020 0:00
  Paikkoja: 8
  kurssilla on tilaa
 • 16523 Tämä kurssi on peruttu

  TAAPEROT B n. 1 - 1,5 v

  Kurssimaksu: 47,00 €
  Opettaja: Seija Juntunen
  Paikka: Kotkantie 1 Muskari, Kotkantie 1, 90250 Oulu
  Syyslukukausi: 28.10.2020 - 2.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 5.10.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 23.10.2020 0:00
  Paikkoja: 8
  kurssilla on tilaa
 • 20530

  IMPROVISAATIOTA INTENSIIVISESTI

  Kurssimaksu: 38,00 €
  Opettaja: Niina Aho
  Paikka: Vuolle Opisto lk 306, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 13,00    Syyslukukausi: 13.11.2020 - 15.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 8.11.2020 0:00
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 22541

  LUOVA PIIRUSTUS

  Kurssimaksu: 19,00 €
  Opettaja: Anna Koivukangas
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 6,00    Syyslukukausi: 31.10.2020 - 31.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 20.9.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 28.10.2020 22:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 23555

  PHOTOSHOP - PERUSTEET

  Kurssimaksu: 57,00 €
  Opettaja: Juha Korhonen
  Paikka: Vuolle Opisto lk 330, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 20,00    Syyslukukausi: 30.10.2020 - 7.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 25.10.2020 0:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 32520

  MIKROMAKRAMEE-KORUJA

  Kurssimaksu: 33,00 €
  Opettaja: Päivi Kiviniemi-Kaikkonen
  Paikka: Vuolle Opisto lk 303, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 9,00    Syyslukukausi: 20.11.2020 - 21.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 12.11.2020 0:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 37516

  MACRAWEAVING-TEKNIIKKA

  Kurssimaksu: 29,00 €
  Opettaja: Päivi Kiviniemi-Kaikkonen
  Paikka: Vuolle Opisto lk 304, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 10,00    Syyslukukausi: 27.11.2020 - 28.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 5.10.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 22.11.2020 0:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 38850

  HIMMELILLÄ TUNNELMAA

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Päivi Kiviniemi-Kaikkonen
  Paikka: Vuolle Opisto lk 302, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 5,00    Syyslukukausi: 26.11.2020 - 26.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 19.11.2020 0:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 38980

  KÄSINTEHDYT YKSILÖLLISET KYNTTILÄT

  Kurssimaksu: 38,00 €
  Opettaja: Kirsi Eskelinen
  Paikka: Vuolle Opisto lk 312, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 10,00    Syyslukukausi: 27.11.2020 - 28.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 22.11.2020 0:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 43575

  STEPS INTO ENGLISH (A2.2)

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Marja Taivassalo
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 8,00    Syyslukukausi: 27.10.2020 - 1.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.10.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 27.10.2020 22:55
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 45510

  SURVIVRE EN FRANCAIS!

  Kurssimaksu: 46,00 €
  Opettaja: Maija Myllylä
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 16,00    Syyslukukausi: 26.10.2020 - 14.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.9.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 25.10.2020 22:55
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 46507

  Un café con leche, ¡por favor! - ESPANJAN ALKEITA ETÄNÄ!

  Kurssimaksu: 29,00 €
  Opettaja: Katriina Kurki
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 8,00    Syyslukukausi: 2.11.2020 - 7.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 8.10.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 29.10.2020 22:55
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 46551

  ¡AVANZAMOS! (B2)

  Kurssimaksu: 44,00 €
  Opettaja: Enrique Lucena Torres
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 14,00    Syyslukukausi: 5.11.2020 - 17.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 8.10.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 29.10.2020 22:55
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 70552

  HYVÄN YÖN JOOGA

  Kurssimaksu: 37,00 €
  Opettaja: Katja Karppinen
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 10,67    Syyslukukausi: 12.10.2020 - 7.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 23.9.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 6.11.2020 13:00
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa
 • 70553

  LEVON JA PALAUTUMISEN JOOGAPÄIVÄ

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Hanna Kuosmanen
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 4,00    Syyslukukausi: 12.12.2020 - 12.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 23.9.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 7.12.2020 13:00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 70554

  ASAHI-TERVEYSLIIKUNTA

  Kurssimaksu: 28,00 €
  Opettaja: Eeva Tallqvist
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 8,00    Syyslukukausi: 8.10.2020 - 3.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 23.9.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 6.11.2020 0:00
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa
 • 70557

  KAHVAKUULA

  Kurssimaksu: 37,00 €
  Opettaja: Eeva Tallqvist
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 10,67    Syyslukukausi: 5.10.2020 - 30.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 23.9.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 6.11.2020 0:00
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa
 • 70558

  BODYJUMPPA

  Kurssimaksu: 37,00 €
  Opettaja: Eeva Tallqvist
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 10,67    Syyslukukausi: 6.10.2020 - 1.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 23.9.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 30.10.2020 0:00
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa
 • 70560

  YMMÄRRÄ SUOLISTOASI

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Hanna Kuosmanen
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 4,00    Syyslukukausi: 4.11.2020 - 11.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 23.9.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 30.10.2020 13:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 70561

  YMMÄRRÄ RUOKAHALUASI

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Hanna Kuosmanen
  Paikka: Virtuaalitunti
  Tunteja: 4,00    Syyslukukausi: 18.11.2020 - 25.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 23.9.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 13.11.2020 13:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 79564

  TRE-harjoittelu (Tension Releasing Excercises) B

  Kurssimaksu: 33,00 €
  Opettaja: Tiina Grip
  Paikka: Vuolle Opisto lk 306, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 4,00    Syyslukukausi: 7.11.2020 - 7.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 30.10.2020 0:00
  Paikkoja: 12
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 79618

  ELÄVÄ SELKÄRANKA -JOOGAVIIKONLOPPU

  Kurssimaksu: 75,00 €
  Opettaja: Hanna Kuosmanen
  Paikka: Vuolle Opisto lk 306, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 15,00    Syyslukukausi: 4.12.2020 - 6.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2020 9:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 25.11.2020 0:00
  Paikkoja: 13
  kurssilla on tilaa