null

Vuolle-opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Syksyn kurssiohjelman löydät vasemmalta vihreän palkin kohdasta Kurssit. 

Oikealla Ajankohtaista -osiossa on esiteltynä joitakin poimintoja kurssitarjonnastamme.

Mikäli lähiopetuksen toteuttamiseen tulee rajoituksia viranomaistaholta, informoimme asiasta kotisivuillamme ja Facebookissa.


Tutustuthan ohjeisiin huolella!

Tarkemmat ohjeet löydät tästä.


ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu kursseille netissä! Kurssiesittelyn kautta pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen sekä maksamaan kurssimaksun. Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja edellyttää kurssimaksun maksamista. Maksa kurssimaksu välittömästi ilmoittautumisen aikana siirtymällä ruutuun tulevan pankkitunnuksen kautta omaan verkkopankkiisi. Maksa maksu kokonaisuudessaan. HUOM! Smartum Saldo- ja ePassi-verkkomaksuille on oma maksupainike.

Epäselvissä tilanteissa (esim. maksutapahtuman keskeytyminen, ilmoittautumisen peruuttaminen), ota yhteys opintotoimistoon, puh. 08 555 4060. 

Kurssimaksut vaihtelevat kurssin pituuden ja järjestämiskustannusten mukaan. Maksuun ei sisälly oppikirjaa tai muuta erikseen hankittavaa oppimateriaalia. Poissaoloista ei hyvitetä.

Varasijalle ilmoittauduttaessa kurssimaksua ei makseta heti, vaan vasta opiskelupaikan varmistuttua.

KURSSI-INFO

Olet tervetullut kurssille ilmoittauduttuasi. Emme lähetä erillistä vahvistusta tai ennakkotiedotetta kurssin alkamisesta. Opistolta otetaan yhteyttä vain, jos 1) varasijalle ilmoittauduttuasi olet saanut peruutuspaikan kurssilta, 2) kurssijärjestelyissä on tapahtunut muutoksia tai 3) kurssi peruutetaan.

Kurssi järjestetään, jos sille on ilmoittautunut riittävästi osallistujia viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Muista siis ilmoittautua ajoissa. HUOM! Osassa liikunnan ja tanssin kursseja poikkeavat ilmoittautumisjat (ks. kurssiesittely).

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeenkin kursseilla voi olla tilaa. Kannattaa siis kokeilla verkkoilmoittautumista tai kysyä opintotoimistosta lisätietoja.

Toimintamme on suunnattu pääosin 16 vuotta täyttäneille. Kurssiesittelyssä on erillinen maininta, mikäli kurssi on suunnattu lapsille ja nuorille. 

ALENNUKSET KURSSIMAKSUISTA 

TYÖTTÖMÄN TYÖNHAKIJAN ETUUS KURSSIMAKSUSTA. Työttömät saavat lukukauden aikana 40% alennuksen YHDEN itse valitun kurssin kurssimaksusta. Alennus ei koske yksilöopetusta, liikunnan SYM-maksua ja laskutettavia kursseja. Verkkoilmoittautumisessa maksetaan ensin koko kurssimaksu. Hyvityksen saa jälkikäteen (kurssin aikana) opintotoimistosta esittämällä voimassa olevan todisteen työttömyydestä (todisteessa koodi 02= työtön tai 03=lomautettu). Opetushallituksen myöntämää avustusta työttömien alennuksiin on käytössä rajallinen määrä, ja alennusta annetaan siinä järjestyksessä, kun sitä opintotoimistosta haetaan. Haethan alennuksen siis mahdollisimman pian ilmoittautumisesi jälkeen. Alennus on henkilökohtainen, eikä sitä anneta takautuvasti kurssin jälkeen.

JÄSENALENNUS JÄSENYHTEISÖILLE. Setlementin jäsenalennus Vuolle Setlementti ry:n jäsenyritysten/ jäsenyhteisöjen henkilöstölle on 3 euroa yhdestä kurssimaksusta lukukauden aikana. Alennuksen saa opintotoimistosta esittämällä yrityksen henkilöstökortin. Alennus on henkilökohtainen. 

ERITYISET MAKSUVÄLINEET 

SmartumPay, ePassi, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Tyky-kuntoseteli, Edenred ja Eazybreak liikunta- ja kulttuurietu käyvät maksuvälineinä verohallinnon ohjeen mukaisesti liikunta-, tanssi-, taito- ja taideaineiden, musiikin ja kielten kursseilla. Smartum ja ePassi käyvät verkkomaksuvälineenä myös netti-ilmoittautumisen yhteydessä, jolloin kirjaudutaan ko. palveluihin. Huom! ePassi -painike ilmaantuu näkyviin verkkomaksussa siinä tapauksessa, että ostoskoriin on valittu ainoastaan liikunnan kursseja. Edut ovat henkilökohtaisia.

Jos haluat hyödyntää SmartumPay- mobiilimaksua, Smartum-/Tyky-seteleitä, Edenred mobiili-/korttimaksuja tai Eazybreak mobiilimaksuja kurssimaksussa, ilmoittaudu ja suorita maksu opintotoimistossa. Liikunta- ja kulttuuriseteleillä voi maksaa opetuksen osuuden, niitä ei palauteta tai vaihdeta rahaksi. Edellä mainituilla maksuvälineillä maksettua kurssimaksua ei voida palauttaa. Opiston peruessa kurssin, opiskelija voi siirtää maksun johonkin vastaavaan kurssiin. ePassilla maksettu kurssimaksu voidaan palauttaa saman kalenterivuoden aikana epassitilille.

KURSSIEN PERUUTUSEHDOT

1. Jos kurssi ei pääse alkamaan, palautamme maksun kokonaisuudessaan.

2. Mikäli kurssi on alkanut, mutta se joudutaan keskeyttämään säännöllisen kävijämäärän jäädessä alle minimin (7), kurssimaksua ei palauteta.

3. Jos opiskelija on lunastanut paikan kurssille, eikä pääse osallistumaan, hänen tulee ilmoittaa siitä opintotoimistoon ennen kurssin alkua. Peruutuksia ei voi tehdä ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

4. Force majeure -tilanteessa, kurssimaksuja ei palauteta

5. Opiskelijan peruuttaessa ilmoittautumisensa kurssimaksu palautetaan seuraavin perustein: 

a) kurssin alkuun on aikaa enemmän kuin viikko: kurssimaksu palautetaan, mutta siitä pidätetään toimistokuluina 20 % (enintään 10 euroa),

b) jos peruuttaminen tapahtuu viimeisellä viikolla ennen kurssin alkua, kurssimaksusta pidätetään ensin toimistomaksu 10 euroa ja loppuosasta palautetaan 50 %.

c) kurssin alkamispäivänä tai sen jälkeen tapahtuneen peruuttamisen vuoksi kurssimaksua ei palauteta.


KURSSIMAKSUPALAUTUKSET FORCE MAJEURE- TILANTEESSA 

Ylivoimainen este (force majeure) tarkoittaa sellaista osapuolelle ilmaantunutta yllättävää ja ennalta arvaamatonta tapahtumaa, joka estää sopimuksenmukaisen suorituksen tekemisen. Ylivoimainen este on aina sen kohdanneelle sellainen tapahtuma, johon ei voi valmistautua. Ylivoimainen este voi olla esimerkiksi sota, kulkutauti, luonnonmullistus tai viranomaisen antama kielto tai määräys. 

Koronatilanne voi aiheuttaa edellä kuvatun kaltaisen force majeure -tilanteen. Koronapandemian aikana Vuolteen opisto noudattaa terveysviranomaisten sekä AVI:n ohjeistuksia lähiopetuksen järjestämisessä. Mikäli lähiopetuksen toteuttamiseen tulee rajoituksia viranomaistaholta, voidaan opetus siirtää etäopetukseksi.Mikäli kurssi jatkuu etäopetuksena, ei kurssimaksun palautuksille ole perusteita.

Mikäli kurssia ei ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena, opiskelija voi hakea palautusta kurssimaksusta, jos koronatilanteen vuoksi kurssin tunneista jäi pitämättä puolet tai enemmän. Palautuksen suuruus on 50 % maksetusta kurssimaksusta. Minimipalautus on 30€/ kurssi. Yksilöopetuksesta palautamme pitämättä jääneiden tuntien kurssimaksuosuuden kokonaisuudessaan. Järjestettävään etäopetukseen osallistumatta jättäminen ei ole peruste kurssimaksun palautukselle. 

Kurssimaksun palautusta varten opiskelijan on oltava yhteydessä opintotoimistoon ja toimitettava tarvittavat pankkiyhteystiedot palautusta varten. 

RISKIRYHMIIN KUULUVAT 

Kansalaisopistotoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen, ja osallistujat määrittävät osallistumisensa omista lähtökohdistaan. Kurssille osallistujan tulee itse arvioida mahdollinen riskiryhmään kuulumisensa ja rajoittaa osallistumistaan sen mukaan.

KORONAOHJEISTUS ASIAKKAILLE 

Noudatamme erityisen huolellisesti viranomaisten antamia väljyys- ja hygieniaohjeita. 


Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla:

Jos haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, Vuolteen opisto toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Paytrail Oyj (entinen Suomen Verkkomaksut Oy). Paytrail Oyj toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Paytrail Oyj:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Paytrail Oyj on myös maksun saaja. Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7 Innova 2 Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä Puhelin: 0207 181830 Verkkopankit. Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Ajankohtaista

 • 10513

  TANSSIMUSIIKIN KARAOKE

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Tiina Vaattovaara
  Paikka: Kotkantie 1 Muskari, Kotkantie 1, 90250 Oulu
  Tunteja: 4,00    Syyslukukausi: 9.10.2021 - 9.10.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 1.10.2021 22.55
  Paikkoja: 8
  kurssilla on tilaa
 • 10515

  ROCK-KARAOKE

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Tiina Vaattovaara
  Paikka: Kotkantie 1 Muskari, Kotkantie 1, 90250 Oulu
  Tunteja: 4,00    Syyslukukausi: 11.12.2021 - 11.12.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 31.12.2021 22.55
  Paikkoja: 8
  kurssilla on tilaa
 • 20510

  TEATTERI-ILMAISUN PERUSTEET

  Kurssimaksu: 38,00 €
  Opettaja: Niina Aho
  Paikka: Vuolle Opisto lk 306, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 13,00    Syyslukukausi: 5.11.2021 - 7.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 28.10.2021 22.55
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 38850

  HIMMELILLÄ TUNNELMAA

  Kurssimaksu: 18,00 €
  Opettaja: Päivi Kiviniemi-Kaikkonen
  Paikka: Vuolle Opisto lk 302, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 5,00    Syyslukukausi: 25.11.2021 - 25.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 17.11.2021 22.55
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 39530

  CROISSANT & BAGEL

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Päivi Kiviniemi-Kaikkonen
  Paikka: Hiirihaukkatalo, Hiirihaukantie 4
  Tunteja: 4,00    Syyslukukausi: 7.10.2021 - 7.10.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 30.9.2021 22.55
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 39540

  SUSHI

  Kurssimaksu: 26,00 €
  Opettaja: Päivi Kiviniemi-Kaikkonen
  Paikka: Hiirihaukkatalo, Hiirihaukantie 4
  Tunteja: 4,00    Syyslukukausi: 14.10.2021 - 14.10.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 7.10.2021 22.55
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 39725

  MAKUMATKA ITÄÄN - TERVEELLISTÄ THAI-RUOKAA II

  Kurssimaksu: 33,00 €
  Opettaja: Pornmanee Thuesataya-Sopanen
  Paikka: Hiirihaukkatalo, Hiirihaukantie 4
  Tunteja: 5,00    Syyslukukausi: 16.10.2021 - 16.10.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 10.10.2021 22.55
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 39780

  JOULULAHJAPAJA

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Päivi Kiviniemi-Kaikkonen
  Paikka: Vuolle Opisto lk 325, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs,
  Tunteja: 6,00    Syyslukukausi: 2.12.2021 - 3.12.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 24.11.2021 22.55
  Paikkoja: 13
  kurssilla on tilaa
 • 73510

  LAVIS TEUVO PAKKALA

  Kurssimaksu: 38,00 €
  Opettaja: Raija Kristo
  Paikka: TEUVO PAKKALAN KOULU, Teuvo Pakkalankatu 17, 90100 OULU
  Tunteja: 13,30    Syyslukukausi: 30.9.2021 - 9.12.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 27.9.2021 12.00
  Paikkoja: 25
  kurssilla on tilaa
 • 75510 Kurssille toivotaan lisää opiskelijoita!

  KUNTOSALI SENIOREILLE RAKSILA G

  Kurssimaksu: 48,00 €
  Opettaja: Eeva Tallqvist
  Paikka: Raksilan uimahalli, Pikkukankaantie 3, 90100 OULU
  Tunteja: 17,29    Syyslukukausi: 2.9.2021 - 2.12.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 22.10.2021 12.00
  Paikkoja: 18
  kurssilla on tilaa
 • 77801

  AIKUISBALETTI ALKEET RAJAKYLÄ

  Kurssimaksu: 90,00 €
  Opettaja: Tuija Raatikainen
  Paikka: RAJAKYLÄN ALA-ASTE, Ruiskukkatie 4-6, 90580 OULU
  Tunteja: 26,00    Syyslukukausi: 2.9.2021 - 2.12.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 22.10.2021 12.00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 79502 Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  TANSSIVIIKONLOPPU PIKKU-SYÖTTEELLÄ

  Opettaja: Sonja Nuottila
  Paikka: PIKKU-SYÖTE, Syötekeskuksentie 126, 93280 SYÖTE
  Syyslukukausi: 12.11.2021 - 14.11.2021
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa