null

Paimion opisto

Languages Sök
Suomeksi In English

700925 Ravattulan puvun valmistus

Erikoiskurssi (ei maksualennuksia)
Kursen är inställd

Kurssilla opitaan Ravattulan puvun valmistamisen työvaiheita: Kudotaan kankaanpaloja, harjoitellaan niiden viimeistelyä ja huolittelua, saumojen ompelua, spiraalikoristeiden valmistusta, erilaisten lautanauhojen kutomista ja ristikkonauhojen punomista sekä nauhojen pylväspäättelyä.

Huom! Kurssilla ei valmisteta kokonaista pukua, vaan kurssin aikana käydään läpi Ravattulan puvun työvaiheet ja opetetaan valmistustekniikat. Kurssilaiset kutovat itselleen vain kappaleen kangasta tai saavat valmiin kangaspalan, johon harjoitukset tehdään. 

Kurssilaisella tulee olla hyvät valmiudet edellä mainittuihin tekniikkoihin (tekniikoiden perustaitoja ei opeteta kurssin aikana). Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti kansalais- ja työväenopistojen yms. opettajille, jotta he voivat tahoillaan järjestää myöhemmin kurssin Ravattulan puvun valmistamiseksi. Uusi muinaispuku julkistetaan syyskuussa 2021.


Kurssiaika ma 5.7. – su 11.7.2021, seitsemänä päivänä, yhteensä 56 opetustuntia, ohjattua opetusta on 8 opetustuntia /päivä. Kurssilaisille lähetetään tarkempi ohjelma myöhemmin.
Päivän aikana pidetään ruokatauko (omat eväät mukaan tai lähistöllä on myös lounasruokapaikkoja, oma kustanteinen) sekä pienempiä taukoja.

Opetus tapahtuu pienryhmissä, jotka kiertävät ryhminä eri opettajien vetämiltä työpisteiltä toiselle ohjelman mukaisesti.

Kurssipaikkana ei ole esteetön. Opetustilassa voi työskennellä myös iltaisin. Lisäksi iltaisin vapaaehtoista, opastettua iltaohjelmaa kurssilaisille.

Kurssipaikkoina ovat Kudontatila Lepola (Kirjakuja 4, yläkerta) sekä Käsityömuseo Miilan työpajatila (Kirjakuja 2).

Opettajina Maikki Karisto, Helena Honka-Hallila ja Tuija Hukkanen.

Kurssin järjestävät Paimion opisto ja Suomen muinaistutkimuksen tuki ry (SMTT).


Kurssimaksun lisäksi maksetaan materiaalimaksu 150 €, joka maksetaan SMTT:lle. Ilmoittautuneet saavat ohjeet materiaalimaksun maksamiseen. 

Kurssimateriaaliin kuuluvat työohjeet ja -materiaalit sekä laadukkaat nauhalaudat. 


Kurssi-ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuminen ja peruutukset tulee tehdä 15.6. mennessä Paimion opistoon.


Kurssille tarvitset mukaan seuraavat työvälineet: 

muistiinpanovälineet, kuulakärkikynä, mittanauha, sakset (myös pahvin leikkaamiseen), rei’itin, puukko, terävät sivuleikkurit, 2 ruuvipuristinta, vyö (nauhaloimen kiinnittämiseen vyötärölle), viivoitin, lastasukkula (jos omistaa sellaisen), nauhanpidike (jos omistaa sellaisen), pari hakaneulaa, kanavaneula tai vastaava iso neula, parsinneula tai käyräneula, ompelu- ja nuppineuloja, ryijylankaa tai vastaavaa 50 g kahta väriä, vähän jämälankoja (nauhan alun kutomiseen ja erilaisiin sitomisiin), kaksi tyhjästä maito- tai mehupurkista leikattua pohjaa n. 4 cm:n reunoin (nauhalautojen pidikkeiksi, kun langat pujotetaan lautoihin).


Lisätiedot kurssista: Helena Honka-Hallilalta: anheho[at)saunalahti.fi tai 050 354 9537 

Lisätiedot ilmoittautumisesta ja mahdollisesta peruutuksesta kansalaisopisto(at)paimio.fi tai 02 474 5316


Lisätietoja Ravattulan puvusta tästä linkistä.


Mikäli tarvitset majoitusta Paimiossa, suosittelemme lähimpänä kurssipaikkaa olevaa Kuninkaantien Kestikartanoa. Jokainen kurssilainen varaa itse majoituspaikan suoraan haluamastaan majoituspaikasta. Nedladdningar:

Lärare: Karisto Maikki, Honka-Hallila Helena, Hukkanen Tuija

Antal platser: Maximalt antal platser 15, Lediga platser.

Undervisningsställe: Lepola (yläkerta), Kirjakuja 4, 21530 Paimio

Dag och klocktid: mån.: 09.00 - 16.30 tis.: 08.00 - 15.30 ons.: 08.00 - 15.30 tors.: 08.00 - 15.30 fre.: 08.00 - 15.30 lör.: 08.00 - 15.30 sön.: 08.00 - 15.30

Vårtermin: 5.7.2021 - 11.7.2021 (56 lektioner)

Kursavgift: 213,00 €

Anmälningstiden börjar: 17.5.2021 8.00

Anmälningstiden slutar: 28.6.2021 23.59

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne