Pietarsaaren suomenkielinen työväenopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

114330 Punto Venetsia ja Rokokoo -pitsinnypläyksen kesäkurssi netissä

punto venetsia
Uusi kurssi!

Punto Venetsia ja Rokokoo - nypläyskurssilla tutustutaan kahteen hyvin samankaltaiseen pitsiin. Rokokoo-pitsi on kevyttä belgialaista ja Punto Venetsia tiivistä italialaista (Cantún) pitsiä. Molemmat pitsit kuuluvat sekä kukkapitsien että nauhapitsien ryhmään. Molemmille pitseille luonteenomainen kuvio on köynnös, joka muodostuu kolmiterälehtisistä kukista, kärhöistä ja varsista. Pitsejä nyplätään limpulla tai levyllä. Punto Venetsiaa voi nyplätä myös kötsikällä ja papeloilla. Pitsi vaatii paljon koukkuamista eli virkkauskoukulla tehtäviä kiinnityksiä. Kurssi toteutetaan live-suoratoistona.


Kurssilaiset hankkivat itse työkalut (limppu tai levy, nypylät, neulat 0,60 mm) ja materiaalit (nypläyslangat, nypläyspahvi ja -muovi) kurssille. Opettaja neuvoo ja ohjaa tarvittaessa hankinnoissa. Kurssin opetusvideot ovat katsottavissa seuraavan lukuvuoden alkuun eli elokuun 2023 loppuun asti. Langaksi Punto Venetsiaan sopii Finca 40, Aurifil 40 tai Egyptiläinen puuvilla 40/3 tai 50/3. Rokokoossa lanka voi olla pellavaa 40/2-100/2 tai samaa tai ohuempaa puuvillaa kuin Punto Venetsiassa.


Kurssin suoratoistotapaamiset ovat viitenä keskiviikkoiltana. Suoratoistot tallennetaan kurssilaisten katsottaviksi, joten kurssille voi osallistua, vaikka ei pääsisi osallistumaan kurssi-illan opetukseen. Opiskelumateriaaleina ovat tekniikkavideot ja tekniikkapiirustukset. Kurssi toteutetaan Teamsilla (maksuton) eli kurssilainen tarvitsee sähköpostitilin ja nettiyhteyden. Kurssille voi osallistua tietokoneella tai tabletilla, laitteessa pitää olla kamera, kaiutin ja mikrofoni (esim. kuuloke-mikrofoni). Myös mahdollisuus opintomateriaalien tulostamiseen on suotavaa. Lisäksi kurssilaisten keskinäiseen yhteydenpitoon perustetaan Whatsapp-ryhmä.

Teacher: Mervi Annala-Väisänen

Number of places: Maximum number of course participants 20, The course is fully booked, you can register on the waiting list.

Name of course location: Verkkokurssi

Date and time: We: 17.30 - 20.30

Autumn term: 3.8.2022 - 31.8.2022

Price: 28,00 €

Registration begins: 19.5.2022 8.00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject

1
Register on the waiting list