Porin seudun kansalaisopisto - Porin kesäyliopisto - Osaava Satakunta - Porin kaupungin henkilöstökoulutus

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa tutustumaan Porin seudun kansalaisopiston, Porin kesäyliopiston ja Osaava Satakunnan tarjontaan!

Ilmoittautumisjärjestelmän käyttöohjeet löytyvät vasemman reunan Ohjeet-kohdasta. Netti-ilmoittautumisessa voi ilmoittautua samalla kerralla monelle kurssille. Kurssit kerätään ostoskoriin ja lopuksi täydennetään yhteystiedot. Huom. Ilmoittautumislinkki tulee näkyviin vasta, kun ilmoittautuminen alkaa. Päivitä selaimesi, jos linkkiä ei näy! 

Palvelun saavutettavuusselosteeseen pääset tästä: Palvelun saavutettavuusseloste

Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille

Ilmoittautuminen avautuu kahdessa erässä:

 • to 27.8. kello 9.30 Ihminen, yhteiskunta ja luonto; Kielet; Kuvataide; Käsityö
 • to 27.8. kello 11.30 Liikunta ja hyvinvointi; Musiikki; Tieto- ja viestintätekniikka
 • Puhelinilmoittautuminen alkaa samaan aikaan kuin netti-ilmoittautuminen
 • Opistotalon remontin vuoksi paikan päällä ei voi ilmoittautua eikä opastusta järjestetä tietokoneluokassa
 • Ilmoittautumista ei voi tehdä tekstiviestillä, sähköpostilla tai puhelinvastaajaan.
 • Asiakaspalvelu on suljettu ilmoittautumispäivänä to 27.8.
 • Ilmoittautuminen  jatkuu ilmoittautumispäivän jälkeen kunkin kurssin alkamiseen saakka.  Puhelinilmoittautumiset ma-pe kello 10-16 asiakaspalveluun puh. 02 621  5963. Netissä voi ilmoittautua ympäri vuorokauden.
 • Joillekin  kursseille ilmoittaudutaan opettajalle ensimmäisellä kerralla tai  erikseen mainittuna aikana. Tästä on maininta ko. kurssin kohdalla.

Kesäyliopiston ja Osaava Satakunnan koulutuksiin ilmoittautuminen on käynnissä.

Huom. Ilmoittautumisen vahvistusviestin toimituksessa voi olla sähköpostioperaattorista johtuen viivettä.

Tutustu ilmoittautumis- ja perumisehtoihin: 

Ilmoittautuminen opiston kurssille on sitova. Varattu kurssipaikka on henkilökohtainen. Jos kurssi on täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Vapautuneista kurssipaikoista ilmoitetaan varasijoilla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä ensisijaisesti tekstiviestillä. Vahvistathan tarjotun paikan vastaamalla viestiin tai soittamalla asiakaspalveluun 02 621 5963. Samalla sitoudut maksamaan kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Kurssin alkamisesta ei lähetetä erikseen tietoa. Mahdollisesta kurssin peruuntumisesta opisto ilmoittaa tekstiviestillä kaikille ilmoittautuneille. Jos et pääse paikalle ensimmäisellä kurssikerralla, ilmoitathan poissaolostasi opiston asiakaspalveluun (puh. 02 621 5963 tai kansalaisopisto(@)pori.fi).

Peruminen ja keskeyttäminen

Nettiperumisen tekeminen: Tarkista ilmoittautumisesi Omat tiedot -sivulla. Syötä ilmoittautumisen yhteydessä saamasi ilmoittautumisnumerosi ja kurssin numero / puhelinnumerosi / sähköpostiosoitteesi. Jos nettiperuminen on vielä mahdollista, kurssin tietojen alla on näkyvissä Peruuta-painike. Tätä painamalla voit perua ilmoittautumisesi, jos kurssin alkuun on enemmän kuin 7 päivää. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä opiston toimistoon puh. 02 621 5963.

Kansalaisopisto:

Varatun kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkamista joko netissä tai asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla. Tämän jälkeen tehtävistä perumisista peritään 12 euroa perumismaksua. Mikäli opiskelija keskeyttää kurssin sen alkamisen jälkeen, peritään koko kurssimaksu. Kurssimaksusta ei saa vapautusta sairastumisen vuoksi. Perumista tai keskeytystä ei voi tehdä pelkästään opettajalle, vaan olethan aina yhteydessä asiakaspalveluun. Joillakin kursseilla perumisaika päättyy aiemmin, tästä on maininta ko. kurssin kohdalla (esim. opintomatkat).

Kesäyliopisto:

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua tai viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Tämän jälkeen tehdystä perumisesta laskutetaan 40 prosenttia maksusta. Koulutuksen alkamisen jälkeen tehdystä keskeytyksestä peritään täysi maksu. Ilmoitathan sairastumisesta aina mahdollisimman pian. Sairaustapauksissa maksua ei peritä, jos lääkärintodistus tai työnantajan todistus sairauslomasta on toimitettu kesäyliopistolle viikon kuluessa koulutuksen alkamisesta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa samasta työyhteisöstä. Olethan yhteydessä kesäyliopistoon. Mikäli ilmoittautumista ei peruta lainkaan, laskutetaan koko kurssimaksu. 

Maksut ja alennukset

Ilmoittautumalla kurssille opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun riippumatta siitä, osallistuuko hän kurssille. Kurssille osallistuminen katsotaan ilmoittautumiseksi. Opistolla on oikeus periä kurssimaksu kaikilta kurssille osallistuvilta. Kurssimaksu on mainittu kunkin kurssin tiedoissa. Yhden kurssikerran peruuntuminen ei oikeuta korvaavaan kertaan tai kurssimaksun alennukseen. Jos opisto ei pysty järjestämään opetusta ylivoimaisen esteen vuoksi (esim. epidemia), kurssimaksuja ei palauteta.

Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Maksamaan pääsee Siirry maksamaan -linkin kautta ilmoittautumisen jälkeen. Verkkomaksuun tulevat mukaan kaikki samalla kertaa tehdyt ilmoittautumiset. Huomaathan, että maksu on suoritettava heti ilmoittautumisen jälkeen, eikä maksusivulle voi palata myöhemmin. Verkkomaksusta tulee vahvistus opiskelijan sähköpostiin. Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa perumisaikojen puitteissa kurssimaksu palautetaan verkossa maksaneille. Kurssimaksun palautusta varten olethan yhteydessä asiakaspalveluun. Palautus on minimissään 10 e.

Kurssimaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on aktiivikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, opiskelija hakee työttömän, maahanmuuttajan, oppimisvaikeuksia kokevan tai alhaisen pohjakoulutuksen omaavan opintoseteliavustusta erikseen määritellyillä kursseilla tai jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Tällöin lasku lähetetään postitse kussin alkamisen jälkeen. Ilmoitathan kurssin aikana muuttuneesta osoitteestasi asiakaspalveluun, jotta lasku lähtee oikeaan osoitteeseen. Täydennäthän ilmoittautumisen yhteydessä myös laskutustiedot, jos työnantaja maksaa osallistumisen. Laskutuksen sujuvuuden vuoksi myös tilausviite ym. tiedot ovat välttämättömät. Voit myös ilmoittaa laskutustiedot asiakaspalveluun. 

Kaikki maksamattomat laskut menevät perintään. Otathan yhteyttä laskussa olevaan numeroon viikon sisällä laskun saapumisesta, jos laskussa on huomautettavaa tai haluat sopia maksuajasta. 

Kansalaisopiston kurssimaksuja voi maksaa työnantajan tarjoamilla  verovapailla liikunta- ja kulttuurieduilla, poikkeuksena kielten, merenkulun ja ruokakulttuurin kurssit. Kurssimaksu tulee suorittaa viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Lisätietoja näistä maksuista: https://www.pori.fi/kansalaisopiston_maksut

Opintoseteliavustuksesta ja aktiivikortista löytyy tietoa opiston sivuilla: https://www.pori.fi/kansalaisopiston_maksut

Opiskelija hankkii kurssilla tarvittavat oppimateriaalit ja tarvikkeet yleensä itse. Osassa kursseista lista tarvikkeista löytyy ilmoittautumisjärjestelmässä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Tarvikelistan voi myös pyytää asiakaspalvelusta. Joillakin kursseilla on erikseen mainittuja materiaali- ja välinemaksuja. Näistä löytyy tieto ilmoittautumisjärjestelmässä. Aiempien materiaalimaksujen laiminlyöminen johtaa materiaalitilausten epäämiseen. Jos kurssille osallistuminen edellyttää matkustamista, opiskelija vastaa matkakuluista.

Ilmoittautuessaan kurssille opiskelija sitoutuu noudattamaan seuraavia Porin seudun kansalaisopiston ja Porin kesäyliopiston toimintaperiaatteita: https://www.pori.fi/kasvatus-ja-koulutus/porin-seudun-kansalaisopisto/opiskelu

Opisto ei ole vakuuttanut opiskelijoita, heidän omaisuuttaan tai heidän kursseilla valmistamiaan töitä. Opiskelijoiden tulee itse huolehtia vakuutusturvastaan. Opisto ei vastaa kadonneista tavaroista tai vaatteista.

Porin seudun kansalaisopisto pidättää oikeuden opinto-ohjelman muutoksiin. Opistolla on oikeus muuttaa kurssin aikataulua esim. opettajan sairastumisen vuoksi.

Ajankohtaista

 • 11510S Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Taiteen rajamailla - valtakunnallinen erityisryhmien elokuva- ja teatteriseminaari

  Opettaja: Ari Impola
  Paikka: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 4,00    Syyslukukausi: 1.12.2020 - 1.12.2020
  Paikkoja: 75
  kurssilla on tilaa
 • 12637S

  Joulunajan kahvipussitaidetta

  Kurssimaksu: 28,00 €
  Opettaja: Leila Lepistö
  Paikka: Opistotalo: Trappukamari, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 Pori
  Tunteja: 16,00    Syyslukukausi: 11.12.2020 - 13.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 27.8.2020 9.30
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 12786S

  Hattu merinovillasta

  Kurssimaksu: 32,00 €
  Opettaja: Ludmila Kuznetsova
  Paikka: Opistotalo: Fatipruuki, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 21,00    Syyslukukausi: 27.11.2020 - 29.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 27.8.2020 9.30
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 12806S

  Hopeaketjun jatkokurssi B

  Kurssimaksu: 32,00 €
  Opettaja: Jussi Lasonen
  Paikka: Käsityökeskus: Paja, Valtakatu 20, 28100 PORI
  Tunteja: 20,00    Syyslukukausi: 4.12.2020 - 6.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 27.8.2020 9.30
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 12860S

  Raparallikoruja

  Kurssimaksu: 16,00 €
  Opettaja: Leila Lepistö
  Paikka: Opistotalo: Trappukamari, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 Pori
  Tunteja: 6,00    Syyslukukausi: 5.12.2020 - 5.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 27.8.2020 9.30
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 15507S

  Joulukortit omista kuvista Laviassa

  Kurssimaksu: 24,00 €
  Opettaja: Suvi Soukki-Laine
  Paikka: LAVIA: Riuttala-Mustajoen kylätalo, Kullaantie 302, 38600 Lavia
  Tunteja: 6,00    Syyslukukausi: 25.11.2020 - 9.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 27.8.2020 11.30
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 15575S Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Pääkirjaston digituokiot (kansalaisopiston auditoriossa)

  Opettaja: Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 4,00    Syyslukukausi: 10.9.2020 - 3.12.2020
  Paikkoja: 50
  kurssilla on tilaa
 • 16120S Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot

  Opettaja: . Opettaja avoin
  Paikka: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 10,00    Syyslukukausi: 9.9.2020 - 9.12.2020
  Paikkoja: 1000
  kurssilla on tilaa
 • 22888S

  Pieniä lahjoja ja koristeita jouluksi Kullaalla

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Eeva-Liisa Husu
  Paikka: ULVILA Koskin koulu: Tekstiilityöluokka, Koskitie 2, 29340 KULLAA
  Tunteja: 10,00    Syyslukukausi: 12.12.2020 - 13.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 27.8.2020 9.30
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 30310S Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Fellini 100 vuotta

  Opettaja: Liisa Väisänen
  Paikka: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 2,00    Syyslukukausi: 9.12.2020 - 9.12.2020
  Paikkoja: 50
  kurssilla on tilaa
 • 35900S Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Senioriseminaari ja Torstai-Akatemia

  Opettaja: Nimeämätön Opettaja
  Paikka: Porin Seurakuntakeskus, Itäpuisto 14, 28100 PORI
  Tunteja: 9,00    Syyslukukausi: 3.9.2020 - 10.12.2020
  Paikkoja: 1000
  kurssilla on tilaa