null

Porvoon kansalaisopisto - Borgå medborgarinstitut

Languages Sök
Suomeksi In English

830329K Lempeää selkäjoogaa etänä

Vahvista ja vapauta selkäsi jännityksistä. Huom. Kurssipäivät 15.8, 22.8 sekä 29.8. ilmoittautuminen on avoinna.

Selkäjooga keskittyy selän hyvinvointiin. Selkä on vartalon tuki ja se muodostaa kehon keskilinjan. Selkärangan nivelet mahdollistavat selän monipuoliset liikkeet, eteen- ja taaksetaivutukset ja kierto- ja aaltoliikkeet ja teemme näitä liikkeitä monipuolisesti tunneilla. Liikkeet tehdään rauhallisesti, jolloin syvät tukilihakset aktivoituvat. Nämä liikkeet auttavat pitämään selän vahvana ja terveenä.

Selässä on usein paljon jännityksiä, jotka voidaan joogan avulla oppia rentouttamaan. Selän ongelmat heijastuvat myös muualle kehoon ja vaikuttavat asentoon ja ryhtiin. Harjoitukset vahvistavat selkää ja vapauttavat selän aluetta jännityksistä. Kurssi sopii kaikille. Tarvitset tunnille mukavat vaatteet ja tyynyn istumiseen.

Ennen kurssin alkua saat opettajalta linkin, josta voit seurata opetusta. Kurssipäivät ovat 15.8, 22.8 ja 29.8

Solja innostui joogasta teini-ikäisenä ja se on ollut osa hänen elämäänsä siitä lähtien. Soljan joogan harjoittaminen sai nuorena sysäyksen hathajoogasta ja ashtangajoogasta. Myöhemmin mukaan tulivat iyengar-jooga, yinjooga, pranayama ja meditaatio. Solja tutustui lopulta myös vähemmän tunnettuun scaravellijoogaan ja teki siitä joogaopettajakoulutuksen Helen Noakesin johdolla. Scaravellijooga keskittyy selän hyvinvointiin, kehon jännitysten vapauttamiseen ja hengitykseen. Solja saa inspiraatiota tunneilleen myös butotanssin harjoitteista ja qi gongista. Oman lapsen syntymän myötä Solja kouluttautui myös raskaus- ja synnytyksen jälkeisen joogan ohjaajaksi. Se syvensi taas uudella tavalla ymmärrystä kehosta ja anatomiasta, ja miten jooga tukee elämän eri vaiheissa. Solja korostaa opetuksessaan yksilöllisyyttä ja kuuntelemista. Kehomme ovat erilaisia ja siksi myös joogan tulisi vastata erilaisiin tarpeisiin. Ilo ja nauru ovat myös isossa osassa Soljan tunneilla.

Lärare: Solja Temmes

Antal platser: Maximalt antal platser 99, Lediga platser.

Undervisningsställe: Etäkurssi

Dag och klocktid: mån.: 18.00 - 19.30

Hösttermin: 15.8.2022 - 29.8.2022 (6 lektioner)

Kursavgift: 12,00 €

Anmälningstiden börjar: 2.5.2022 14.00

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne

1
Anmäl dig