null

Revontuli-Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1302001S Kielen tila -kirjoituskurssi

Tämä kurssi on peruttu

Tällä kurssilla lähestymme lempeiden harjoitteiden ja keskittymisen kautta kirjoittamista ja sitä mikä vaatii tulla kirjoitetuksi juuri nyt. Kirjoittamisen tila, aika ja rauha johdattavat omaan tekemiseen, joka on yhtä aikaa henkilökohtaista ja kaikille kirjoittajille yhteistä.Tavoitteena on oman äänen tunnistaminen ja löytäminen sekä oman kirjoitusprosessin alulle saaminen ja ylläpitäminen. Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin kokeneimmille, kaikille, joita ilmaisu kielen avulla kutsuu.

Kurssin kirjailijaopettaja jakaa omat kokemuksensa ja ikuisen ensikertalaisuutensa tekstin äärellä. Tutustumme luovan prosessin vaiheisiin ja esteisiin ja pyrimme lyhentämään matkaa mielikuvien, kielen ja oman sisäisen todellisuuden luo.

Tärkeintä on kirjoittaminen luottamuksen ja hyväksynnän ilmapiirissä, mutta aikaa on tarvittaessa myös keskusteluille ja kysymyksille koskien kirjailijantyötä ja kirjoittajan ammattia. Opettaja esittäytyy omien kirjojensa, kokemustensa ja ajatustensa kautta.

Kurssilla kirjoitamme käsin, joten ota mukaan hyvä kynä ja muistikirja.

Kurssin opettaja Katri Tapola on Helsingissä asuva kirjailija, joka on julkaissut kolmisenkymmentä teosta aikuiselle, lapsille ja nuorille. Tuotantoon kuuluu romaaneja, lyhytproosaa, lastenromaaneja sekä lasten kuvakirjoja useiden kuvittajien kanssa. Esikoisteos Kalpeat tytöt (1998) palkittiin ilmestyessään Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla ja lastenromaani Kivikauppaa ja ketunleipiä (2002) Arvid Lydecken -palkinolla. Pumpulibussi ajaa ohi sai kunniamaininnan Kariston Rohkeus-aiheisessa kuvakirjakilpailussa 2017. Tapola on valmistunut myös kirjallisuusterapiaohjaajaksi ja tekee monenlaista sanataidetyötä lapsiryhmissä sekä toimii laajasti lastenkulttuurikentällä.Opettaja: Tapola Katri

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 7, Ilmoittautuneita 4, Vapaita paikkoja 3

Opetuspaikka: Sompion kirjasto, Sodankylä, Jäämerentie 1, 99600 SODANKYLÄ

Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: Pe: 17.30 - 20.00 La: 10.00 - 15.45 Su: 10.00 - 15.45

Syyslukukausi: 23.10.2020 - 25.10.2020

Kurssimaksu: 39,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 24.9.2020 9.00

Ilmoittaudu viimeistään: 16.10.2020 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit