null

Revontuli-Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1104107V Turkislakin valmistus Facebook-kurssi

Opiskelua ei ole sidottu kiinni mihinkään tiettyihin aikoihin, vaan materiaalia voi käydä läpi omaan tahtiinsa! Opettajan tavoittaa tarvittaessa Facebook-ryhmässä, soittamalla (0505695366)tai esimerkiksi WhatsApp-viestein.

Kurssilla ommellaan perinteinen turkislakki, jossa on kankainen vuori, kupu nappanahkaa ja otsalla ja korvuksissa kettuturkista. Kaavat jokainen piirtää itse tarvitsemaansa kokoon, mallina tehtävä lakki sopii noin 59cm päänympäryksen omaavalle ihmiselle. Tarvittaessa opettajalta voi ostaa valmiit kaavatkin. Työskentelyä esitellään vaihe kerrallaan kuvin ja videoin, jotka opettaja julkaisee kurssia varten perustettavassa facebook-ryhmässä. Ryhmän kautta opettajalle voi esittää kysymyksiä ja saada palautetta omasta työskentelystään. Kurssille voi osallistua myös vain ns. kuunteluoppilaana ja ryhmän materiaali on kurssilaisten käytettävissä vähintään syyslukukauden loppuun asti.

Aloitetaan kaavojen tekemisellä, materiaalin valinnalla ja leikkuusuunnitelmalla sekä tutustutaan tarvittaviin välineisiin. Opitaan työssä tarvittavat pistot, ompelun aloitus, langan jatkaminen ja päättely, poimuttaminen ommellessa sekä langan kiertäminen käsinompelua varten. Tulee myös vinkkejä lakin koristeluun. Riippuen omasta aktiivisuudesta, on kurssin jälkeen jo sen verran tietoa nahkatyön perusteista, että voi kokeilla omienkin mallien toteutusta.

Turkislakin materiaaleiksi tarvitaan poronnahkaa ja ketunnahkaa, vuorikankaaksi käy esimerkiksi fleece ja/tai flanelli. Päänympäryksen kohdalla huolitteluun tarvitaan noin 0,7 metriä joustamatonta puuvillanauhaa leveydeltään 1,5-2 cm. Paremman puutteessa vinonauhakin käy. Lakkia käyttäessa nyörit voi kiristää jousistopparilla tai suunnitella lakkiin jonkin muun kiinnitystavan, ja hankkia sen mukaan tarvikkeet. Koristelussa voi käyttää vaikka eriväristä nahkaa saumojen tereisiin.

Turkis kannattaa pingottaa styrokslevylle ennen leikkaamista, siinä tarvitaan myös suihkepullo ja tukevia nuppineuloja. Turkista voi leikata esimerkiksi matto- tai kirurginveitsellä. Nahan leikkaamiseen käyvät terävät sakset. Ompeluun tarvitaan mm. ”suonilankaa”, äimä (nahkaneula), sormustin ja pihdit, ompelulankaa ja -kone vuorin ompeluun. Kaavojen tekoon kannattaa varata vaikka ohutta kartonkia, nahan ja turkiksen leikkaaminen on helpompaa jäykemmillä kaavoilla kuin kankaan.Ilmoittautumisen jälkeen saat kutsun facebook-ryhmään, jossa opetus tapahtuu.Opettaja: Tuija-Noora Autto

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 15, Ilmoittautuneita 6, Vapaita paikkoja 9

Opetuspaikka: Verkkoympäristö

Päivä ja kello: Ke: 10.00 - 15.00

Syyslukukausi: 13.10.2021 - 1.12.2021 (35 oppituntia)

Kurssimaksu: 56,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2021 9.00

Ilmoittaudu viimeistään: 6.10.2021 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu