null

Revontuli-Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1301105V Peru- ja tuomiokirjat sukututkimuksessa

Jo vuonna 1734 säädettiin laki, joka määräsi perunkirjoituksesta eli se piti pitää kolmen kuukauden kuluessa vainajan menehtymisestä. Perukirjat ovat sukututkijoille hyvin arvokas tutkimuslähde.

Perukirjat antavat tietoja pesän osakkaista, mutta niiden avulla saa myös paljon ajasta ja vanhoista esineistä kertovaa tietoa. Nykyään on jo paljon verkossa kuvattuna 100 vuotta vanhoja perukirjoja ja niitä voi tutkia kotikoneelta. Tällä kurssilla saat myös vinkkejä mistä ja miltä ajalta voit tilata perukirjakopion sukututkimusta varten, jos sitä ei ole vielä verkossa. 

Jos sukulaisesi on rötöstellyt tai ollut todistajana käräjillä, niin saat tuomiokirjoista lisätietoa sukusi historiaan. Niistä löytyy myös mm. lainhuutoja ja kiinnekirjoja. Verkossa on olemassa Kansallisarkiston tuomiokirjahaku, joka hyödyntää tekoälyä digikuvattujen asiakirjojen etsimisessä ja tällä kurssilla saat vinkkejä sen käyttöön. Netissä on olemassa myös muita tuomiokirjatietokantoja ja kurssilla opiskelemme myös niiden hyödyntämistä ja tulkitsemista. 

Aika ja paikka
ke 19.1.- 26.1. klo 17.30-19.
Ilmoittautuessasi mihin tahansa sukututkimuskoulutukseen (kaikki verkossa) 16.1.2022 mennessä, saat automaattisesti veloituksetta bonuswebinaarin: Kirjattuja ja kuulutettuja liikkujia sanomalehdissä.

Kohderyhmä
Kurssi sopii kaikille oman suvun historiasta kiinnostuneille. Opiskelijat saavat Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset käyttöönsä ja niiden avulla tietojen löytyminen ja hyödyntäminen on paljon helpompaa.

Osaamistavoitteet
Antaa valmiuksia tutkia omaa sukua itsenäisesti kotikoneelta käsin.

Kouluttajat
Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, johtaja Suomen Sukututkimustoimisto Oy

Toteutus
Tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Luennon aikana on tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

Koulutus järjestetään yhteistyössä SnellmanEDU/Snellman-kesäyliopiston kanssa. Lisätietoja: koulutussuunnittelija Anu Uimaniemi, p. 0400 592 881, anu.uimaniemi@revontuliopisto.fi.

 Opettaja: Sukututkimusopettaja Ritva Sampio

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 50, Ilmoittautuneita 1, Vapaita paikkoja 49

Opetuspaikka: Verkkokoulutus

Päivä ja kello: Ke: 17.30 - 19.00

Kevätlukukausi: 19.1.2022 - 26.1.2022

Kurssimaksu: 35,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2021 10.00

Ilmoittaudu viimeistään: 12.1.2022 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu