null

Revontuli-Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1301106V Suvun tarinat talteen

On tärkeää kerätä suvun perimätietoa, valokuvia ja tarinoita talteen ja julkaista niitä. Näin arvokasta tietoa siirtyy sukupolvelta toiselle. Kurssilla saat vinkkejä siihen, miten voit tarkistaa asioiden todenperäisyyttä ja täydentää niitä verkossa olevilla tiedoilla esim. sanomalehdistä, kuvakokoelmista ja kirkonkirjoista.

Sisältö

2.2. ja 16.2.sukututkimusopettaja Ritva Sampio
Verkkokurssilla kertaamme ensin sukututkimuksen perusteet ja tutustumme erilaisiin verkossa ja arkistoissa oleviin lähdeaineistoihin.

9.2. tietokirjailija FM Liisa Lauerma
Tietokirjailija Liisa Lauerma johdattelee omien ja lähisukupolvien muistojen kokoamiseen eri teemapolkuja kulkien.  Millaista tarinaa  kertovat suvun tärkeät paikat, luonto ja maisemat, esineet ja  tekstiilit, arki ja juhla? Miten hyödynnän tarinaa kootessani karttoja,  valokuvaa, taidekuvaa, luovaa kirjoittamista? Lauerma on julkaissut  kirjan Suvun jäljillä – löydä oma tarinasi (Kirjapaja 2021)

Aika ja paikka
ke 2.2.-16.2.2022 klo 17.30-19.
Ilmoittautuessasi mihin tahansa sukututkimuskoulutukseen (kaikki verkossa) 16.1.2022 mennessä, saat automaattisesti veloituksetta bonuswebinaarin: Kirjattuja ja kuulutettuja liikkujia sanomalehdissä.

Kohderyhmä
Kurssi soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet oman suvun historiasta, tarinoista ja sukututkimuksesta. Opiskelijat saavat myös käyttöönsä Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen jäsentunnukset, jotka helpottavat sukututkimusta huomattavasti.

Kouluttajat
Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, johtaja Suomen Sukututkimustoimisto Oy
Tietokirjailija, FM Liisa Lauerma

Toteutus
Tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Luennon aikana on tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

Koulutus järjestetään yhteistyössä SnellmanEDU/Snellman-kesäyliopiston kanssa. Lisätietoja: koulutussuunnittelija Anu Uimaniemi, p. 0400 592 881, anu.uimaniemi@revontuliopisto.fi.

 Opettaja: Sukututkimusopettaja Ritva Sampio ja tietokirjailija, FM Liisa Lauerma

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 50, Ilmoittautuneita 0, Vapaita paikkoja 50

Opetuspaikka: Verkkoympäristö

Päivä ja kello: Ke: 17.30 - 19.00

Kevätlukukausi: 2.2.2022 - 16.2.2022

Kurssimaksu: 65,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2021 10.00

Ilmoittaudu viimeistään: 26.1.2022 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu