null

Kittilän kunta, Revontuli-Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1104009V Luhkan valmistus Facebook-kurssi

Opiskelua ei ole sidottu kiinni mihinkään tiettyihin aikoihin, vaan materiaalia voi käydä läpi omaan tahtiinsa! Opettajan tavoittaa tarvittaessa Facebook-ryhmässä, soittamalla (050 569 5366 ) tai esimerkiksi WhatsApp-viestein.

Kurssilla ommellaan sarasta verka- ja nauhakoristeltu luhka. Luhkan runko on enontekiöläinen, eli se koostuu etu- ja takakappaleesta, sekä kahdesta keskenään samanlaisesta sivukappaleesta. Kurssilla saa ohjeet kaavojen piirtämiseen, mutta tarvittaessa opettajalta voi ostaa valmiit kaavatkin. Työskentelyä esitellään vaihe kerrallaan kuvin ja videoin, jotka opettaja julkaisee kurssia varten perustettavassa facebook-ryhmässä. Ryhmän kautta opettajalle voi esittää kysymyksiä ja saada palautetta omasta työskentelystään. Kurssille voi osallistua myös vain ns. kuunteluoppilaana ja ryhmän materiaali on kurssilaisten käytettävissä vähintään syyslukukauden loppuun asti.

Aloitetaan kaavojen tekemisellä, materiaalin valinnalla ja leikkuusuunnitelmalla sekä tutustutaan tarvittaviin välineisiin. Suunnitellaan luhkan koristelut ja muut yksityiskohdat huolella ennen ompelun aloittamista. Luhka ommellaan ompelukoneella ja huolitella voi tarvittaessa siksak-ommelta käyttäen. Saumuria ei sarkaa ommellessa tarvita

Luhkan pohjamateriaaliksi käy saran lisäksi jokin muukin villa- tai villasekoitekangas. Yksiväristä sarkaa leveydeltään 150-160 cm tarvitaan aikuisen luhkaan 1,5 metriä. Huomioi toista materiaalia käyttäessäsi, että tuo määrä riittää, jos kangas on yksivärinen eikä kankaan sidos vaikuta kaavojen asetteluun. Jos käytät koristelussa verkaa, tarvitaan sitä noin 15-30cm. Nauhoja tarvitaan 5m, jos jokaiseen mahdolliseen kohtaan laittaa samaa nauhaa kerran. Eniten nauhaa menee helmaan, noin 3 metriä. Toki voi valita koristeluun jotain muuta, esimerkiksi heijastinkankaalla koristellen luhka voi olla turvallinenkin.  

Kaavat voi tehdä tavalliselle kaavapaperille, mutta kertakäyttölakana on oiva apu, koska sähköistyy villakankaan kanssa ja pysyy hyvin suorana kangasta leikatessa. Ompelussa tarvitaan perusompelutarvikkeet ja ompelukone. Nauhojen ompelussa voi tarvita monenvärisiä ompelulankoja tai voi käyttää läpinäkyvää siimalankaa.Ilmoittautumisen jälkeen saat kutsun facebook-ryhmään, jossa opetus tapahtuu.Opettaja: Tuija-Noora Autto

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, Ilmoittautuneita 12, Vapaita paikkoja 8

Opetuspaikka: Verkkoympäristö
Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: Ma: 10.00 - 14.30

Kevätlukukausi: 16.1.2023 - 27.2.2023 (35 oppituntia)

Kurssimaksu: 56,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2022 9.00

Ilmoittaudu viimeistään: 9.1.2023 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu