null

Revontuli-Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1104013V Nahanvalmistus Facebook-kurssi

Kurssilla on tavoitteena valmistaa pajunparkilla kasviparkittu nahka eli sisna alusta alkaen tuoreesta tai kuivatusta taljasta nappanahaksi. Työskentelyä esitellään vaihe kerrallaan kuvin ja videoin, jotka opettaja julkaisee kurssia varten perustettavassa facebook-ryhmässä. Ryhmän kautta opettajalle voi esittää kysymyksiä ja saada palautetta omasta työskentelystään. Kurssille voi osallistua myös vain ns. kuunteluoppilaana. Koska kurssin kulku riippuu nahan valmistumisesta, aivan tarkkaa aikataulua joka eri vaiheelle ei voi antaa. Siksi ryhmän materiaali on käytettävissä ainakin kevään 2024 loppuun.

Kurssin alussa nivotus ja parkituksen aloitus vaatii joka päiväistä työtä noin tunnin ainakin viikon ajan. Parkituksen edetessä voi välillä pitää taukoja nahkaa pakastamalla. Opiskelijat voivat kysyä ja julkaista ryhmässä tai ottaa yhteyttä suoraan opettajaan esimerkiksi Whatsup-viestein (p. 0505695366) edistymisensä mukaan.

Kurssilla mm. käsiteltäviä aiheita ovat: Nivottaminen eli karvanpoisto mädättämällä, Parkin tekeminen ja keittäminen, Nahan parkitseminen, Nahan pehmitys ja kuivaaminen.

Jos aiot osallistua kurssille niin, että valmistat samalla myös itse kotonasi nahan, tarvitset aluksi ainakin seuraavaa:

Kuivattu (tai tuore) porontalja, mäntysuopaa, jätesäkkejä, kumihanskat, ämpäri ja puukko. Puinen ritilä (esim. rehulava) on eduksi varsinkin, jos teet tätä pihalla, mutta ei välttämätön. Ulkona pihan siivoamisen kannalta on hyvä alla käyttää vaikka pressua. Sisätilana toimii pesuhuone, kesällä tosiaan onnistuu parhaiten ulkona.

Työn edetessä tarvitaan: Näskäin ja näskäysteline (tai jiekiö tai puukko ja vajaa 2 metrin laudanpätkä tai näskäyspukki), valmiiksi vuoltua parkkia tai puukko ja tuoreita pajunoksia, ISO vesikattila parkin keittoon, merisuolaa, pakastuspusseja, nahkarasvaa esim. Ensul AM90, saavi tai iso ämpäri. Pulsaattoripesukone on hyvä lisä.Ilmoittautumisen jälkeen saat kutsun facebook-ryhmään, jossa opetus tapahtuu.Opettaja: Tuija-Noora Autto

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, Ilmoittautuneita 8, Vapaita paikkoja 12

Opetuspaikka: Verkkoympäristö
Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: Ke: 10.00 - 14.30

Kevätlukukausi: 12.4.2023 - 7.6.2023 (45 oppituntia)

Kurssimaksu: 72,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2022 9.00

Ilmoittaudu viimeistään: 5.4.2023 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu