null

Kittilän kunta, Revontuli-Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1298008V Inarinsaamen alkeiden jatko kevät

Tämä kurssi on tarkoittettu inarinsaamen alkeita jo hieman osaaville. Kurssi on jatkoa syksyn kurssille, myös uudet oppilaat ovat tervetulleita. Jatketaan yhdessä tutustumista niin inarinsaamen alkeisiin kuin  inarinsaamelaiseen kulttuuriin. Lisäksi perehdytään myös erilaisiin itseopiskeluvälineisiin; kielenoppimisen ei tarvitse päättyä kurssin päättyessä! 

Inarinsaame on yksi kolmesta Suomessa puhutusta saamen kielestä, ja sen perinteinen puhuma-alue sijoittuu Inarijärven ympäristöön. Inarinsaamella on noin 450 puhujaa. Inarinsaame on muiden saamen kielten tapaan suomen sukukieli, ja sen kieliopissa ja sanastossa on monia piirteitä, jotka ovat suomea osaavalle tuttuja.

Oppimateriaalit: Kurssilla käytetään  Hitruu!-kirjasarjan oppimateriaaleja. Kirjasarjasta on hyvät  digimateriaalit, eikä kurssia varten ole pakko hankkia oppikirjaa. Se on  kuitenkin suositeltavaa, varsinkin jos haluaa jatkaa kielen opintoja  alkeiskurssia pidemmälle. Oppikirja Hitruu 1 Ááhu kuuvl sisältää  lukutekstit ja niiden sanastot, Hitruu 1 Pargokirje čohčâ ja Hitruu 1  Pargokirje kiđđâ oppikirjaan liittyvät harjoitukset.

Kaikki oppimateriaalit ovat tilattavissa Saamelaiskäräjien kautta >> https://www.samediggi.fi/oppimateriaalit/ Pitkähköjen toimitusaikojen vuoksi ne kannattaa tilata hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

Kurssi toteutetaan Teams-verkkokokousympäristössä, osallistujille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet ennen kurssin alkua. Lisätietoa kurssista: anu.uimaniemi@revontuliopisto.fi, p. 0400 592 881.
Opettaja: Kerokoski Iida

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 15, Ilmoittautuneita 8, Vapaita paikkoja 7

Opetuspaikka: Verkkoympäristö
Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: To: 17.00 - 18.30

Kevätlukukausi: 19.1.2023 - 20.4.2023 (24 oppituntia)

Kurssimaksu: 45,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 23.8.2021 9.00

Ilmoittaudu viimeistään: 9.1.2023 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu