null

Riihimäen kansalaisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

Tervetuloa opiskelemaan Riihimäen kansalaisopistoon!

Kevätlukukauden uudet kurssit julkaistaan 9.12 ja kevään uusille kursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 15.12.2021 klo 9.00 internetissä, puhelimitse 040 330 4657 sekä osoitteessa Puistikko 5.
Keskiviikkona 15.12 toimisto on poikkeuksellisesti auki klo 9-20. Torstaina 16. ja perjantaina 17.12 toimisto auki klo 12-18. Toimisto palvelee puhelimitse 20.-22.12 välisen ajan klo 12-16 ja on kiinni 23.12.2021-2.1.2022 välisen ajan. 

Kansalaisopiston opetus kevätlukukaudella alkaa viikolla 2. 

HUOM! Kurssin ollessa täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Varasijoilta otetaan osallistujia mukaan kurssille, jos paikkoja vapautuu. 

Kansalaisopiston kursseille voi ilmoittautua koko lukuvuoden ajan.

ETSITKÖ VERKKOKURSSEJA? 

Kurssit on ryhmitelty pääluokittain ja kunkin pääluokan verkkokurssit löytyvät aineen alta. 

Jos haluat tutustua kaikkiin verkkokursseihimme helposti, klikkaa tästä niin näet kaikki verkkokurssimme kerralla.


ILMOITTAUTUESSASI MENETTELE SEURAAVASTI: Valitse sivun vasemmasta valikosta "Kurssit" ja sen jälkeen aineryhmien kautta kurssit ostoskoriin, joille haluat ilmoittautua. Voit ilmoittautua samalla kertaa useammallekin kurssille.


3. Täytä henkilötietosi kurssien valinnan jälkeen. Tiedoissa kysytään henkilötunnusta, joka tulee ilmoittaa laskutuksen vuoksi. Mikäli ilmoittautuja on alaikäinen, tulee myös huoltajan henkilötunnus ja osoite ilmoittaa Laskutusosoitetiedot-kohtaan. Muista lopuksi painaa "LÄHETÄ ILMOITTAUTUMINEN". Kurssivahvistus tulee pelkästään sähköpostiin, muuta ilmoitusta kurssin alkamisesta ei tule. Kurssin perumisesta tulee ilmoitus tekstiviestillä.


4. Lopuksi näet koosteen lähetetystä ilmoittautumisestasi. Ota muistiin ilmoittautumisnumero myöhempää tarkistustasi varten. Koosteen alalaidassa oleva painike ohjaa kurssin maksamiseen verkkopankissa, verkkopankki on kurssien ensisijainen maksutapa. Jos et halua käyttää verkkopankissa maksamista, sinulle tulee lasku kurssin alettua. HUOM! Mikäli olet oikeutettu työttömän tai opiskelija-alennukseen, älä maksa kurssiasi verkossa, sinulle lähetetään lasku. Oikeus työttömän tai opiskelija-alennukseen tulee todistaa kansalaisopiston toimistossa joko paikan päällä tai lähettämällä kyseinen todistus sähköpostin liitteenä osoitteeseen riihimaen.kansalaisopisto@riihimaki.fi


5.  Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan kurssille koko lukuvuodeksi ja maksamaan sen. Kurssille voi osallistua yhden kerran maksutta. Kurssi-ilmoittautumisen
voi perua toimistoon viimeistään ennen toista kokoontumiskertaa (ei koske lyhytkursseja). Tällöin kurssimaksua ei laskuteta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta
toimistoon, silloin laskutetaan puolet kurssimaksusta

 Laskutus alkaa kurssien alettua. Ensimmäinen erä laskutetaan syksyllä ja toinen erä tammikuussa. Maksamattomat kurssimaksut menevät kaupungin muiden laskujen tavoin perintään. Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta. Toteutumattomien kurssien kurssimaksut palautetaan. Kurssimaksu ei kata mahdollisia materiaalimaksuja.

Laskua koskevat huomautukset on tehtävä ennen eräpäivää!


Huom! Koko lukuvuoden kurssista voidaan perua yksi kerta lukuvuoden aikana ilman, että korvauskertaa järjestetään. Tämä ei koske lyhytkursseja.

Smartum: 

Maksa Smartum-seteleillä opiston kansliaan tai sovelluksella ENNEN kurssin alkua. Jos kurssi on jo alkanut ja haluat ilmoittautua, tuo setelit samalla, kun ilmoittaudut. Smartum-kortilla maksettaessa, ilmoita siitä opistolle ja lähetä kuitti maksusta opistolle. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa seteleillä/kortilla. Opistolla ei ole maksupäätettä.
Smartumit ovat henkilökohtaisia, eikä niillä voi maksaa esim. sukulaisen kursseja.

ePassi:

Maksa kurssimaksu ePassin mobiilisovelluksella/verkkosivuilla ennen kurssin alkua. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa ePassilla.

Eazybreak

Voit maksaa kurssin myös Eazybreak-mobiilisovelluksella/verkkosivuilla ennen kurssin alkua. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa Eazybreakilla.

Edenred 

Voit maksaa kurssin myös Edenred-mobiilisovelluksella/verkkosivuilla saldollasi tai Virike-seteleillä ennen kurssin alkua. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa Edenredin sovelluksella/Virike-seteleillä.

Huom. Smartum Oy:n, Eazybreakin, Edenredin sekä ePassi Payments Oy:n (Sportti- ja KulttuuriPassi) maksuvälineet eivät käy 1. kotitalouskursseilla 2. kursseilla, joissa lapsi mukana, 3. materiaalihankintoihin. Otathan huomioon, että kurssin mahdollisesti peruuntuessa opisto ei pysty palauttamaan maksua. Tarvittaessa maksun voi siirtää toiseen kurssiin.


6. Kokopäiväiset opiskelijat ja työttömät saavat 40 % alennuksen/kurssi/lukuvuosi esittämällä todistuksen opinnoista tai työttömyydestä opiston kansliassa ennen kurssin alkua. Alennus ei koske erikseen mainittuja kursseja. Eläkeläisalennukseen ovat oikeutettuja henkilöt, jotka saavat eläkettä enintään 1000€ (tuhat euroa) /brutto kuukaudessa. Eläkkeen suuruus on todistettava luotettavalla tositteella (esim. Kelan eläketodiste maksetusta eläkkeestä) opiston toimistoon ennen kurssin alkua. Eläkeläisalennus on 40% kurssimaksusta.
Opintosetelikursseista ei saa alennuksia, niissä on valmiiksi alennettu hinta.

Kaikukortti

Kaikukortin haltija voi ilmoittautua maksuttomaksi opiskelijaksi yhdelle kurssille tai luennolle lukukauden aikana. Kaikukortin kirjain- ja/tai numerosarja tulee ilmoittaa toimistoon ennen kurssin alkua. Jos kortin haltija osallistuu vanhempi-lapsi yhteiskurssille yhdessä alle 16-vuotiaan lapsen tai lapsenlapsensa kanssa, kurssimaksun voi kuitata kaikukortilla. Kortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään. Kortteja voivat saada sosiaalisen tuen palvelujen asiakkaat. Mikäli lautakunta päättää Kaikukortin käytön jatkamisesta vuodelle 2022, siitä tiedotetaan kansalaisopiston nettisivuilla.

 
7. Jos peruessasi kurssin alkuun on seitsemän päivää, ei kurssimaksua peritä. Jos perut osallistumisesi alle seitsemän päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan puolet kurssimaksusta. Jos kurssi on jo alkanut, peritään koko kurssimaksu. Kurssin maksamatta jättäminen ei ole peruutus! Ei myöskään kurssin käymättä jättäminen, muuttuneet työvuorot tms. Opettajalle tehty peruutus ei riitä. Maksamattomat laskut menevät perintään. Mikäli joudut keskeyttämään kurssin sairastumisen takia, on siitä toimitettava lääkärintodistus opiston kansliaan. Kurssipaikka on henkilökohtainen, sitä ei voi siirtää toiselle henkilölle. Otathan huomioon, että kurssin mahdollisesti peruuntuessa opisto ei pysty palauttamaan Smartum/Eazybreak/ePassi/Edenred-maksuja. Tarvittaessa maksun voi siirtää toiseen kurssiin.

8. Kursseista ei lähetetä ilmoittautuneille muuta informaatiota eikä opetusmateriaalia ennen kurssin alkua. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta. Toivomme, että annat matkapuhelinnumerosi/sähköpostiosoitteesi, jotta voimme informoida mahdollisista kurssimuutoksista. Yhteystietoja ei anneta eteenpäin.

9. Omaa kurssipaikkaa ei voi luovuttaa toiselle henkilölle. Kaikki ilmoittautumiset ovat henkilökohtaisia mm. vakuutusten takia.10. Mikäli opisto peruuttaa kurssin, ilmoitetaan siitä tekstiviestillä noin viikkoa ennen kurssin alkua. 

11. Ilmoittaudu aina opiston kansliaan, älä opettajalle! 1-2 kerran poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa. Ole ystävällinen äläkä käytä hajusteita osallistuessasi kursseille koska mukana voi olla hyvin allergisia opiskelijoita ja opettajia, kiitos!

Opiston pitämät rekisterit

Oppilaitos voi henkilötietolain (523/99) 13 § perusteella käsitellä opiskelijan henkilötunnusta. Henkilötunnus on tarpeen opiskelijan yksiselitteisessä yksilöinnissä, jota tarvitaan opiskelijan ja oppilaitoksen oikeuksien sekä velvollisuuksien toteuttamiseksi (mm. opetuksen järjestäminen, tutkinnot, todistukset, maksut). Opiskelijan henkilötunnusta tai muita tietoja ei luovuteta ulkopuolisille, vaan käytetään ainoastaan opetuksen järjestämisestä aiheutuviin toimenpiteisiin ja opiskelijarekisterin lainmukaiseen ylläpitoon. Riihimäen kansalaisopiston opiskelijoita koskevat tiedot on rekisteröity Hellewi-järjestelmän henkilötietorekisteriin.

 

Current

 • 110108

  Poplaulu

  Price: 106,00 €
  Teacher: Marjuska Santala
  Place: Opistotalo lk 1, Puistikko 5, 11100 Riihimäki
  Lessons: 20,65    Autumn term: 8.9.2021 - 7.12.2021
  Lessons: 15,96    Spring term: 12.1.2022 - 6.4.2022
  Registration begins: 9.6.2021 9.00
  Number of places: 5
  There are available places on the course
 • 110112

  Bluespiiri

  Price: 93,00 €
  Teacher: Ville Tolvanen
  Place: Lasitehtaan koulu, musiikkiluokka, Tehtaankatu 27, 11910 Riihimäki
  Lessons: 15,96    Autumn term: 6.9.2021 - 29.11.2021
  Lessons: 15,96    Spring term: 10.1.2022 - 4.4.2022
  Registration begins: 9.6.2021 9.00
  Number of places: 8
  There are available places on the course
 • 110113

  Jazzpiiri

  Price: 93,00 €
  Teacher: Ville Tolvanen
  Place: Lasitehtaan koulu, musiikkiluokka, Tehtaankatu 27, 11910 Riihimäki
  Lessons: 14,63    Autumn term: 7.9.2021 - 30.11.2021
  Lessons: 15,96    Spring term: 11.1.2022 - 5.4.2022
  Registration begins: 9.6.2021 9.00
  Number of places: 8
  There are available places on the course
 • 110114

  Ukulelen peruskurssi

  Price: 74,00 €
  Teacher: Haapanen Renne
  Place: Kalevantalo, Kalevankatu 5-11, 11100 Riihimäki
  Lessons: 14,63    Autumn term: 17.9.2021 - 10.12.2021
  Lessons: 15,96    Spring term: 14.1.2022 - 8.4.2022
  Registration begins: 9.6.2021 9.00
  Number of places: 10
  There are available places on the course
 • 120604

  Keskustelu venäjäksi

  Price: 80,00 €
  Teacher: Bozena Czapnik-Minkkinen
  Place: Riihimäen lukio, Koulukatu 5, 11100 Riihimäki
  Lessons: 24,00    Autumn term: 9.9.2021 - 2.12.2021
  Lessons: 24,00    Spring term: 13.1.2022 - 7.4.2022
  Registration begins: 9.6.2021 9.00
  Number of places: 10
  There are available places on the course
 • 830159 Kurssille toivotaan lisää opiskelijoita!

  Virkisty liikunnasta!

  Price: 75,00 €
  Teacher: Tiina Kuusela
  Place: Opiston juhlasali, Puistikko 5, 11100 Riihimäki
  Lessons: 15,96    Autumn term: 7.9.2021 - 30.11.2021
  Lessons: 15,96    Spring term: 11.1.2022 - 5.4.2022
  Registration begins: 9.6.2021 9.00
  Number of places: 25
  There are available places on the course
 • 1104801

  Kädentaidot / B ( 6-7-vuotiaat )

  Price: 160,00 €
  Teacher: Päivi Peltola
  Place: Kalevankatu 5-11, 11100 Riihimäki
  Lessons: 28,00    Autumn term: 8.9.2021 - 15.12.2021
  Lessons: 38,00    Spring term: 10.1.2022 - 25.5.2022
  Registration begins: 9.6.2021 9.00
  Number of places: 10
  There are available places on the course