Saarijärven kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

340171 Tietokone ja sähköinen asiointi apuna arjen hallinnassa

Kurssilla opetellaan tietokoneen käyttöä alusta alkaen. Näppäimistön käyttö, tekstin kirjoittaminen ja tiedostojen tallentaminen joko tietokoneelle tai muistitikulle sekä sähköpostin käyttö. Kurssilla opetellaan käyttämään sähköisiä palveluja tunnistautumalla sähköisesti esimerkiksi Kansaneläkelaitoksen, Omakannan ja Saarikan sähköisiin palveluihin. Omassa asioinnissa jokaisella on mahdollista opetella katsomaan omat tietonsa ja tekemään tarvittaessa hakemuksia tai ajanvarauksia. Terveydenhuollon matkakorvauksiin oikeuttavia matkoja voidaan selvittää esimerkein karttasovellusta ja kelan sivustoa apuna käyttäen. Kurssilla perehdytään tarvittaessa myös kotitalousvähennykseen, sekä muita sähköisiä palveluja tarpeen mukaan. Kurssilla käytetään opiston tai koulun tietokoneita. Verkkopankkitunnukset mukaan kurssille! OS Lisätietoa kurssista

Kurssilla opetellaan tietokoneen käyttöä alusta alkaen. Näppäimistön käyttö, tekstin kirjoittaminen ja tiedostojen tallentaminen joko tietokoneelle tai muistitikulle sekä sähköpostin käyttö. Kurssilla opetellaan käyttämään sähköisiä palveluja tunnistautumalla sähköisesti esimerkiksi Kansaneläkelaitoksen, Omakannan ja Saarikan sähköisiin palveluihin.

Omassa asioinnissa jokaisella on mahdollista opetella katsomaan omat tietonsa ja tekemään tarvittaessa hakemuksia tai ajanvarauksia. Terveydenhuollon matkakorvauksiin oikeuttavia matkoja voidaan selvittää esimerkein karttasovellusta ja kelan sivustoa apuna käyttäen.

Kurssilla perehdytään tarvittaessa myös kotitalousvähennykseen ja opetellaan esimerkkien avulla laskemaan, onko kotitalousvähennystä mahdollista saada ja kuinka paljon. Kurssilla voidaan opetella myös muita sähköisiä palveluja tarpeen mukaan.

Kurssilla käytetään opiston tai koulun tietokoneita. Verkkopankkitunnukset mukaan kurssille!


Ilmoittautuminen alkaa: 2.11.2020 0:00:00

Ilmoittaudu viimeistään: 24.2.2021 0:00:00

Opettaja: Leppänen Tuula

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 8, Ilmoittautuneita 1, Vapaita paikkoja 7

Opetuspaikka: Väistökoulu, 153 luokka, Koulutie, 43100 Saarijärvi

Päivä ja kello: To: 15.30-17.45

Kevätlukukausi: 11.3.2021 - 22.4.2021 (21 oppituntia)

Kurssimaksu: 35,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit