Saarijärven kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

329805 Muistojen ja eletyn seudut -luennot

Tämä kurssi on päättynyt

MUISTOJEN JA ELETYN SEUDUT - Karjalan, taiteen ja kulttuuriperinnön paikat ja merkitys nykyaikana

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi! Saat sähköpostilla joko linkin luentotallenteeseen tai kutsun seuraamaan etäluentoa reaaliaikaisesti MSTeamsin välityksellä.

 

KE 10.3. KLO 18 Professori, FT Outi Fingerroos: Luovutetun Karjalan ylirajainen muisti

Jyväskylän yliopistossa toimivan Fingerroosin tutkimusintresseihin kuuluvat muistitietotutkimus (oral history), siirtolaisuus, kriisiajat ja Neuvostoliitolle luovutetun Karjalan muistitietohistoria. Hän on kirjoittanut ja toimittanut useita Karjalaa ja muistamista sivuavia teoksia. Fingerroos on kansanvälisen muistitietotutkijoiden verkoston International Oral History Association IOHA:n varapresidentti.
https://www.youtube.com/watch?v=d9hOvejxFwc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3wMj-0jLUHsjK3hPiYg9pQjLnc1muTrZLaGT8neYiSSlT8LHNhsMS2O8Y

 

KE 24.3. KLO 18 Tutkija, FT Seija Heinänen: Kultakauden taiteen keskisuomalainen maisema

Jyväskylän taidemuseossa toimivan Seija Heinäsen esityksessä keskitytään erityisesti Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen Keski-Suomessa maalattuihin maisemiin sekä taiteilijoiden luontokäsityksiin ja paikkakokemuksiin. Maisemaa ei ainoastaan katsottu vaan sinne kuljettiin ja se koettiin eri aistein.

 

KE 14.4. KLO 18 Museotoimenjohtaja, FT Kirsi Hänninen: Kulttuuriperintö voimavarana ja seudun rakentumisessa.

Yhteistä menneisyyden todistusaineistoa voidaan käyttää kestävällä tavalla luomalla muistopaikkoja. Esitelmässä on esimerkkejä pohjoisen Keski-Suomen historiallisista ja teollisista kohteista, jotka ovat vaikuttaneet paikkakuntiin ja ihmisiin. Hänninen on opettanut kulttuuriperinnöstä ja museoista mm. Turun yliopistossa ja tutkinut museoiden lisäksi porvarisaatelista kulttuuria ja ruukkeja. 

Ilmoittautuminen alkaa: 19.3.2021 0:00:00

Opettaja: ERI LUENNOITISIJAT

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 50, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Verkkokurssi

Päivä ja kello: Ke: 18.00-19.30

Kevätlukukausi: 10.3.2021 - 14.4.2021 (6 oppituntia)

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit