Seinäjoen kansalaisopisto

Kielet Haku

ILMOITTAUTUMINEN

Osaan kursseista voi jo ilmoittautua. Valtaosaan kursseista ilmoittautuminen alkaa porrastetusti maanantaina 22.8.2016:

-  klo 13.30 alkaen kädentaidot ja tanssi
-  klo 14.00 alkaen liikunta
-  klo 14.30 alkaen kuvataide (keramiikka ja kuvanveisto, lasitaide ja posliinimaalaus, muut tekniikat) ja musiikki
-  klo 15.00 alkaen tietotekniikka, jooga, kielet ja muut aiheet

HUOM! Punaisella merkinnällä: Uusi kurssi! olevia kursseja ei löydy painetusta opinto-ohjelmasta, vaan löydät uudet kurssimme kootusti kotisivuilta www.seinajoki.fi/kansalaisopisto kohdasta Lukuvuoden tarjonta - Uudet kurssit .

Ohjeita Internet-ilmoittautumiseen

HUOM! Ilmoittautumislomake on muuttunut, katso ohjeet!

Klikkaa kurssin kohdalla sanaa "Ilmoittaudu" ja täytä lomake tai "Lisätietoja", niin saat näkyviin kurssin kuvauksen ja pääset ilmoittautumaan.

Katso vasemmalta vihreästä palkista kohta ”Ohjeet” tarkempia ilmoittautumisohjeita varten.

HUOM! Yhdelle kurssille voit ilmoittaa samalla kerralla ainoastaan yhden henkilön! Esim. saman perheen jäseniä ei voi ilmoittaa samalle kurssille yhdellä kerralla.

Ilmoittautumisjärjestelmään voi tutustua ja kurssille ilmoittautumista ja nettiperuuttamista harjoitella maksuttomasti harjoittelukurssilla. Harjoittelukurssin numeron on 00001 ja kurssin nimi NETTI-ILMOITTAUTUMISEN HARJOITTELU. Tälle kurssille voit ilmoittautua ja perua sen ilman mitään sitoumuksia.
 

Ilmoittautumisessa huomioitava

Alle 18-vuotiaalla on oltava huoltajan suostumus kurssi-ilmoittautumiseen. Alle 18-vuotiaasta tarvitaan myös huoltajan henkilötiedot laskutusta varten. Mikäli työnantaja tai muu taho kuin osallistuja itse maksaa kurssimaksun, täytyy laskun maksaja ja yhteystiedot ilmoittaa jo ilmoittautumisvaiheessa kohdassa ”lisää maksajan tiedot”. Yrityksen ollessa maksajana tarvitaan myös Y-tunnus.  Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, ilmoittaudu suoraan opiston toimistoon.

HUOM!

Tärkeimmistä kurssimuutoksista (esim. tuntien peruuntumisesta tai siirtymisestä, toimipaikkamuutoksista, lisäkurssien perustamisesta ja kurssipaikkojen vapautumisesta varasijoilla oleville) ilmoitetaan kyseisen kurssin opiskelijoille tekstiviestillä. Opiskelija- ja ryhmäkohtaiseen tiedotukseen voidaan käyttää myös sähköpostia, jos osallistujalla on sähköpostiosoite. Tästä syystä on tärkeää merkitä ilmoittautumistietoihin matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite, mikäli ne ovat käytössä. Tarkista että tiedot tulevat oikein!

Vuorotyötä tekevät henkilöt, jotka ovat ilmoittautuneet koko lukuvuoden kestävälle kurssille, voivat ottaa yhteyttä ko. kurssin suunnittelijaopettajaan ja keskustella hänen kanssaan onko työn vuoksi väliin jääviä kokoontumiskertoja mahdollista korvata osallistumalla johonkin muuhun vastaavaan ryhmään.

KURSSIEN PERUMINEN

Ilmoita peruutukset ajoissa – varallaolija voi vielä saada paikan. Peruutus tulee tehdä viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua netissä tai puhelimitse. Säilytä itselläsi dokumentti onnistuneesta nettiperumisesta. Kurssimaksu laskutetaan, mikäli peruutusta ei ole tehty ajoissa. Nettiperuutus ei toimi enää 7 päivän määräajan jälkeen.

Pitkillä koko lukuvuoden kursseilla on mahdollista peruuttaa tai mahdollisesti vaihtaa kurssi vielä heti ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen ottamalla yhteyttä opiston toimistoon. Opettajalle ilmoittaminen tai peruminen ei riitä!

KURSSIMAKSUT

Kurssimaksun suuruus määräytyy pääasiassa kurssin laajuuden mukaan. Kurssimaksu laskutetaan kotiin lähetettävällä erillisellä laskulla kurssin alkamisen jälkeen jokaisesta kurssista erikseen. Kursseja ei voi maksaa netti-ilmoittautumisen yhteydessä (poikkeus Sportti- ja Kulttuuripassi, ks. alla). Kurssista laskutetaan opinto-ohjelmassa ilmoitettu maksu. Kansalaisopiston toimisto ei voi ottaa vastaan käteismaksuja.

Suoritettua kurssimaksua ei palauteta, jos opiskelija luopuu opiskelupaikastaan kesken lukukauden. Kurssimaksu palautetaan vain siinä tapauksessa, että kurssi ei toteudu. Maksamatta jätetty kurssimaksu siirtyy Seinäjoen kaupungin laskutuskäytännön mukaisesti perintätoimiston hoidettavaksi.

Jos opiskelija ilmoittautuu jo syksyllä alkaneelle kurssille vasta kevätkaudella, laskutetaan aloittavilta 50 % kurssimaksusta sekä 5 € pyöristettynä ylöspäin seuraavaan kokonaiseen euromäärään.

Kansalaisopiston lahjakortti on erinomainen lahja läheiselle tai ystävälle - voit ostaa lahjakortin opiston toimistosta. Lahjakortilla voi maksaa kurssimaksun opiston toimistossa.

Kulttuuri- ja liikuntasetelit 

Kansalaisopistossa otetaan vastaan Smartum ja RJ-tyky-kuntoseteli+ -seteleitä. Myös osan kurssimaksusta voi maksaa tyky-seteleillä, jolloin loppuosa kurssimaksusta laskutetaan erikseen. HUOM! Tyky-seteleillä maksaminen on mahdollista ainoastaan henkilökohtaisesti opiston toimistossa, jossa tarkistetaan opiskelijan henkilöllisyys. Maksu on suoritettava syyskuussa alkavista kursseista syyskuun aikana, muiden kurssien osalta viikkoa ennen kurssin alkamista. Tyky-seteleillä ei voi maksaa pätevöittäviä kursseja. Setelit ovat henkilökohtaisia, eikä niillä voi maksaa muiden perheenjäsenten kurssimaksuja. Myös Smartum Saldolla voi maksaa opiston toimistossa QR-koodia näyttämällä.

Sportti- ja KulttuuriPassi. Henkilö voi ilmoittautua netin kautta kursseille ja maksaa kurssimaksunsa verkkomaksuna Sportti- tai KulttuuriPassilla. Sähköisellä setelillä voi maksaa vain koko kurssimaksun (ei osamaksuja). Jos aikoo suorittaa maksun SporttiPassilla, ostoskoriin ei voi samanaikaisesti ottaa muita kuin liikuntakursseja. Maksaminen passilla on mahdollista vain netin kautta ilmoittauduttaessa.

Senioreiden opintoetu

Yli 63 -vuotiailla, jotka eivät ole osallistuneet viimeisen viiden vuoden aikana kansalaisopiston ryhmiin, on mahdollisuus 30 € opintoetuun. Jos täytät em. kriteerit, ilmoittaudu kurssille ja ota välittömästi sen jälkeen yhteyttä kansalaisopiston toimistoon ja ilmoita käyttäväsi senioreiden opintoedun.

Ystävänkortti-toiminta

Seinäjoen kansalaisopisto on mukana Ystävänkortti-toiminnassa. Ystävänkortti-toiminnassa kehitysvammainen maksaa itse omat kulunsa ja hänen tukihenkilönsä/avustajansa pääsee samalle kurssille maksutta kortin avulla. Tukihenkilö on osallistumisen mahdollistaja. Ystäväkortin voi noutaa opiston toimistosta.

Työttömät työnhakijat

Työttömänä työnhakijana vähintään 3 kuukautta olleet Seinäjoen asukkaat voivat opiskella Seinäjoen kansalaisopistossa lukuvuotena 2016–2017 kursseilla puoleen hintaan (kurssimaksu kuitenkin vähintään 10 €). Etu ei koske taiteen perusopetusta, avointa yliopistoa ja tilauskoulutusta.

Hyödyntääkseen kaupungin myöntämää työttömien etuutta asiakkaan tulee todentaa työttömyyden alkamisen ajankohta kirjautumalla te-palvelut.fi – sivuston kautta Oma asiointi –palveluun ja tulostamalla sieltä ”Todistus työnhaun voimassaolosta” (löytyy nettisivun oikeasta reunasta kohdasta ”Asioinnin tilanne”). Todistus on esitettävä opiston toimistossa (Vapaudentie 83, Seinäjoki). Ellei todistusta työhaun voimassaolosta ole esitetty toimistoon syyskauden osalta pe 30.9.2016 mennessä ja kevätkauden osalta ma 23.1.2017 mennessä, kurssimaksu laskutetaan normaalisti. Lisäksi toimistossa on täytettävä samalla myös opiston hakulomake etuudesta.

Opiskelijalla itsellään on velvollisuus ilmoittaa, mikäli hän työllistyy kesken lukukauden.

Työttömiä työnhakijoita tuetaan erityisesti tieto- ja viestintäteknologiaan liittyvän osaamisensa kehittämisessä niin, että henkilökohtainen opetus maksaa heille vain 5 €/tunti tai 10 €/4 tuntia (normaalihinta 20 €/tunti tai 60€/4 tuntia).

Tietotekniikan suunnittelijaopettajan antama opintoneuvonta esim. sopivan kurssin löytämiseksi, on maksutonta – soita ja sovi tapaaminen.

Opintoseteliavustus

Opetushallitus on myöntänyt Seinäjoen kansalaisopistolle lukuvuodelle 2016-2017 valtionavustusta työttömien työnhakijoiden, senioreiden, eläkeläisten, oppimisvaikeuksia kokevien ja maahanmuuttajien  kurssimaksujen alentamiseen.

Tähtikuviolla merkityillä kursseilla kurssimaksu on em. kohderyhmiin kuuluville alennettu (tarkista maksun suuruus kurssin tiedoista).

Opettaja tarkistaa ensimmäisellä kokoontumiskerralla oikeuden alennettuun kurssimaksuun ja antaa lomakkeen, jonka täyttämällä ja palauttamalla opiston toimistoon henkilö vahvistaa oikeutensa avustuksen hyödyntämiseen.

Sisarusalennus

Seinäjoen kansalaisopiston saman taiteen perusopetuksen sisällä opiskelevat sisarukset voivat pyynnöstä saada kurssimaksusta sisaralennuksen seuraavasti: Taidekoulu Oiva ja Rytmi-instituutti -20 € normaalihinnasta/lukukausi, Teatteritaide-Kurpitsa -20 €/lukuvuosi.

 

Ajankohtaista

 • 00002 Uusi kurssi!

  SUOMEN ASKELEET -KANSALAISKESKUSTELU

  Opettaja: Useita alustajia
  Paikka: Opistotalo, luokka 306 (peilisali)
  Osoite: Vapaudentie 83, 60100, Seinäjoki
  Kevätlukukausi: 24.4.2017 - 24.4.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.11.2016 0:00:00
  Paikkoja: 40
  kurssilla on tilaa
 • 28012

  PROVINSSILAMPPU JA SEINÄVALO

  Kurssimaksu: 35,00 €
  Opettaja: Niina Hallila, artenomi
  Paikka: Opistotalo, luokka 218 (tekstiilityö)
  Osoite: Vapaudentie 83, 60100, Seinäjoki
  Kevätlukukausi: 5.6.2017 - 8.6.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 20.4.2017 0:00:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 29.5.2017 0:00:00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 60311 Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  TIETOTEKNIIKAN YKSILÖOPETUS, kevät

  Kurssimaksu: 60,00 €
  Opettaja: Aino Pätsi
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Osoite: 
  Kevätlukukausi: 9.1.2017 - 28.4.2017
  Paikkoja: 2
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 64061

  OHJELMOINTILEIRI 9-15 -vuotiaille

  Kurssimaksu: 95,00 €
  Opettaja: Aki Sirviö
  Paikka: Opistotalo, luokka 209 (atk)
  Osoite: Vapaudentie 83, 60100, Seinäjoki
  Kevätlukukausi: 5.6.2017 - 14.6.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2016 15:00:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 76563

  KAHVAKUULA kesä Peräseinäjoki

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Satu-Maria Pasto, liikuntaneuvoja
  Paikka: PERÄSEINÄJOEN ALUE
  Osoite: , ,
  Kevätlukukausi: 27.4.2017 - 8.6.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2017 15:00:00
  Paikkoja: 60
  kurssilla on tilaa
 • 76564

  KAHVAKUULA kesä Ylistaro

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Kati Jussila, liikuntaohjaaja
  Paikka: Ylistaron koulukeskus
  Osoite: Kaukolanraitti 50, 61400, Ylistaro
  Kevätlukukausi: 8.5.2017 - 12.6.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.3.2017 14:00:00
  Paikkoja: 60
  kurssilla on tilaa
 • 80041 Huom! Kurssipaikka muuttunut!

  KALAA KAHDESTI VIIKOSSA: arkiruokaa kalasta

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Asta Asunmaa, kotitalousneuvoja, kouluttaja
  Paikka: Pruukin yhtenäiskoulu, opetuskeittiö
  Osoite: Törnäväntie 26 (ent. Teku), 60200, Seinäjoki
  Kevätlukukausi: 3.5.2017 - 3.5.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2016 15:00:00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 80091 Huom! Kurssipaikka muuttunut!

  HERKULLISIA KALARUOKIA JUHLAPÖYTÄÄN

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Asta Asunmaa, kotitalousneuvoja, kouluttaja
  Paikka: Pruukin yhtenäiskoulu, opetuskeittiö
  Osoite: Törnäväntie 26 (ent. Teku), 60200, Seinäjoki
  Kevätlukukausi: 17.5.2017 - 17.5.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2016 15:00:00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 80151 Tämä kurssi on päättynyt

  HYGIENIAPASSI -KOULUTUS kevät

  Kurssimaksu: 55,00 €
  Opettaja: Jyrki Auvinen
  Paikka: Opistotalo, luokka 308
  Osoite: Vapaudentie 83, 60100, Seinäjoki
  Kevätlukukausi: 1.4.2017 - 1.4.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2016 15:00:00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 85101 Tämä kurssi on päättynyt

  OMENAPUUN LEIKKAUS -kurssi

  Kurssimaksu: 15,00 €
  Opettaja: Marko Ahola, puutarhuri
  Paikka: SEINÄJOEN ALUE
  Osoite: , ,
  Kevätlukukausi: 8.4.2017 - 8.4.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2016 15:00:00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 85201

  YRTTIEN VILJELY

  Kurssimaksu: 15,00 €
  Opettaja: Suvi Veijalainen
  Paikka: Opistotalo, luokka 309
  Osoite: Vapaudentie 83, 60100, Seinäjoki
  Kevätlukukausi: 3.5.2017 - 10.5.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2016 15:00:00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 85603

  SAVUSTUSKURSSI, Peräseinäjoki

  Kurssimaksu: 30,00 €
  Opettaja: Tuomo Rinne
  Paikka: Kalajärven sauna
  Osoite: Veneraitti 60, 61100, Kalajärvi
  Kevätlukukausi: 3.6.2017 - 3.6.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2016 15:00:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 85604

  SAVUSTUSKURSSI, Ylistaro

  Kurssimaksu: 30,00 €
  Opettaja: Tuomo Rinne
  Paikka: Kitinojan kylätalo
  Osoite: Kitinojantie 654, 61470, Kitinoja
  Kevätlukukausi: 27.5.2017 - 27.5.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2016 15:00:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 99081 Tämä kurssi on päättynyt

  RANNIKKOLAIVURIN RADIOLIIKENNEKURSSI (meri-VHF)

  Kurssimaksu: 30,00 €
  Opettaja: Antero Honkasalo
  Paikka: Opistotalo, luokka 313
  Osoite: Vapaudentie 83, 60100, Seinäjoki
  Kevätlukukausi: 12.4.2017 - 12.4.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 20.3.2017 0:00:00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa