null

Suonenjoen kaupunki, Sisä-Savon kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

TERVETULOA OPISKELEMAAN SISÄ-SAVON KANSALAISOPISTOON!

ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE ALKAA INTERNETISSÄ su 15.8.2021 KLO 14:00 JA PUHELIMITSE ma 16.8.2021 KLO 9.00 puh. 017 513 3256

Jos ilmoittautuminen ei onnistu, ota yhteys opiston asiakaspalveluun p. 017 513 3256

Tämän numeron voit laittaa myös muistiin omaan puhelimeesi, koska ilmoitamme esim. mahdollisesti vapautuneesta kurssipaikasta Sinulle puhelimitse.

Jos kurssi on jo täynnä, voit saada varapaikan.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun.


Koronaepidemiatilanne vaikuttaa Sisä-Savon kansalaisopiston toimintaan tulevana lukuvuonna. Kansalaisopisto noudattaa viranomaisten antamia ohjeita. Ohjeet on laadittu tartunnantorjunnan näkökulmasta, jotta lähiopetusta voidaan toteuttaa. Ohjeita noudattamalla varmistat sekä oman että kanssaihmisten turvallisuuden. Opiskelijoiden ja opettajien terveysturvallisuus on etusijalla. 

Tähän liittyen pyydämme kursseille tulevia noudattamaan seuraavia ohjeita:
 1. Pidä 1–2 metrin turvaväli toisiin kurssilaisiin ja opettajaan. Vältä turhia lähikontakteja.
 2. Huolehdi käsihygieniasta: pese tai desinfioi kätesi tullessasi kurssipaikalle ja lähtiessäsi kotiin.
 3. Yski ja aivastele puhtaaseen paperiliinaan tai jos sellaista ei ole, hihaasi. Pese kätesi sen jälkeen.
 4. Älä tule sairaana kurssille. Älä tule kurssille myöskään siinä tapauksessa, että olet vastikään matkustanut ulkomailla. Suosittelemme oppitunnilta poisjääntiä siinäkin tapauksessa, että jollakin samassa taloudessa asuvalla on hengitysinfektio-oireita.
 5. Noudata kurssin opettajan antamia tilanteeseen liittyviä ohjeita: hygieniasta, turvaväleistä, kurssipaikalle saapumisesta ja sieltä lähtemisestä jne. Varaudu tulemaan oppitunnille hyvissä ajoin, jotta eri ryhmien vaihdot sujuvat turvallisesti.
 6. Mikäli tarvitset opiskelussa välineitä, tuo omasi, jos se suinkin on mahdollista. Käytettyäsi yhteisiä välineitä, puhdista väline käytön jälkeen ennen kuin se siirtyy seuraavalle. Opettajalla on tarkoitukseen varattua puhdistusainetta ja liinoja.
 7. Kurssilla suositellaan maskin käyttöä.
 8. Esimerkiksi paritanssissa, jossa ei voi välttää lähikontaktia, suositellaan, että tulet kurssille oman parin kanssa. Tanssiessa pareja ei vaihdeta.
Jos opiskelijalla ilmenee oppitunnilla hengitysinfektio-oireita, opettaja voi lähettää hänet kotiin. Opettaja harkitsee, jatkaako ryhmä oppituntia.
Jos sinulla on hengitysinfektio-oireita, ota yhteyttä terveydenhuoltoon. Jos olet saanut tartunnan, ilmoita siitä kansalaisopistolle soittamalla ma-to klo 9–15 puh. 017 5133256,           pe klo 9–15 puh. 040 5146421.

Opetukseen liittyvistä mahdollisista muutoksista ilmoitamme heti, kun muutoksiin on aihetta.

Maksukäytännöt ja alennukset


KURSSIMAKSUT

Kurssimaksu määräytyy kurssin keston ja muiden kustannusten mukaisessa suhteessa. Kurssimaksujen hinnanmääräytymisperusteet vahvistetaan kaupunginhallituksessa vuosittain.
Opetuksen lisäksi kurssimaksuihin sisältyy aihekohtaisia kuluja mm. monisteista, välineistä, tarvikkeista ja sulatus- ja polttomaksuista.

Yhden lukukauden kurssit ja ne lukuvuoden kestävät kurssit, jotka maksavat 74 € tai vähemmän, laskutetaan yhdessä erässä. Yli 74 € maksavat kurssit laskutetaan kahdessa erässä. Mikäli keskeytät syyslukukauden lopussa kurssin, joka laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ilmoita keskeyttämisestä toimistoon 017 513 3256 vuoden loppuun mennessä. Muutoin saat laskun myös kevätlukukaudesta. Laskutusasioissa (kurssilaskun eräpäivään mennessä) voit ottaa yhteyttä opiston toimistoon puh. 017 513 3256. Maksamattomat kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. Eräpäivän jälkeen perintä siirtyy kaupungin käytänteiden mukaisesti perintätoimisto Intrum Justitialle. Perintätoimisto lisää loppusummaan muistutusmaksua ja viivästyskorot.

Voit maksaa kurssimaksun joko laskulla tai verkkomaksuna Internet-ilmoittautumisen yhteydessä! Käytettävissäsi on verkkopankki, yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä MobilePay. 


Maksuvälineenä käy myös ePassi (liikunta- ja kulttuurikurssit). ePassilla maksavien on suoritettava kurssimaksu viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Maksu voidaan veloittaa ePassilta joko kansalaisopiston toimistolla tai puhelimitse. Passilla tulee maksaa koko kurssimaksu. Huom. Passi on henkilökohtainen; sillä ei voi maksaa esim. perheenjäsenten kurssimaksua. Lisätietoja osoitteesta www.epassi.fi ja Henkilökuntaedut verotuksessa - vero.fi

OPINTOSETELI (Opetushallituksen myöntämä rahoitus)
Opintoseteli tarkoittaa oikeutta osallistua yhdelle kurssille lukuvuodessa 50% alennuksella. Opintoseteliä käyttävien on ilmoittauduttava kursseille syyskuun loppuun mennessä ja kurssin tulee alkaa syyslukukaudella.
Opintosetelikurssietuuteen oikeutettuja erityisryhmiä ovat: maahanmuuttajat, työttömät, oppimisvaikeuksista kärsivät, henkilöt, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä koulutusta tai jatkokoulutuspaikkaa, eläkkeellä olevat ja yli 63–vuotiaat. 
Opintosetelirahaa on rajoitettu määrä ja se jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Setelietuus myönnetään erillisellä hakemuksella, ja etuutta hakevan täytyy osoittaa kuuluvansa johonkin edellä määritellyistä kohderyhmistä.

Toimi näin:
1. Ilmoittaudu kurssille ja varmista opiskelupaikkasi
2. Tee syyskuun loppuun mennessä sähköpostilla vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot yhteystietosi, mille kurssille ilmoittauduit ja mihin erityisryhmään kuulut. Kerro, että haet opintoseteliä. Lähetä sähköposti osoitteeseen kansalaisopisto@suonenjoki.fi. Toimita todistus erityisryhmään kuulumisesta opiston toimistolle viimeistään syyskuun loppuun mennessä joko tuomalla, postitse tai skannattuna sähköpostin liitteenä.

KAUSIKORTTI

Kurssikohtaisten maksujen sijaan opiskelija voi lunastaa itselleen henkilökohtaisen kausikortin, jonka hinta on 194 € / lukuvuosi. Kausikortti tilataan asiakaspalvelusta puhelimitse 017 513 3256 tai sähköpostilla; kansalaisopisto@suonenjoki.fi syyskuun loppuun mennessä. Voit ilmoittautua kursseille internetissä normaalisti, mutta muista ottaa yhteyttä opiston toimistoon, niin merkitsemme maksutavaksi kausikortin.

Kausikortti oikeuttaa osallistumaan opiston kursseille lukuun ottamatta yksilöopetusta, retkiä ja kursseja, joissa on maininta ’Ei kausikortilla!’. Kausikortilla voi osallistua korkeintaan neljälle liikuntakurssille lukuvuodessa.

HUOMAA, KAUSIKORTIN HALTIJA!
Mikäli et pääse osallistumaan kurssille, jolle olet ilmoittautunut, muista perua kurssipaikkasi ohjeiden mukaisesti tai saat laskun kurssista peruutusehtojen mukaisesti. Ilmoittaudu vain niin monelle kurssille, joilla ehdit käydä säännöllisesti. Kausikortti ei oikeuta ilmaisiin tutustumiskäynteihin kursseilla.
 

 

Peruminen

Jos joudut perumaan kurssipaikkasi, tee se Internetin kautta ilmoittautumisnumerolla tai soittamalla toimiston numeroon 017 513 3256. Kurssipaikkaa ei voi perua opettajan kautta.

PERUUTUSMAKSUT
 • Peruutus ilmoittautumisajan aikana - Ei maksua!
 • Peruutus ilmoittautumisajan päätyttyä ennen kurssin alkua - Puolet kurssimaksusta!
 • Peruutus kurssin alettua - Koko kurssimaksu!
Mikäli olet epävarma kurssin soveltuvuudesta, kysy neuvoa ainealueen suunnittelevalta opettajalta, sillä opiskelijan taitotasoon soveltumattoman kurssin keskeyttäminen ei oikeuta maksuttomaan perumiseen.

KURSSIN PERUUNTUMINEN

Jos kurssille ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, tiedotamme siitä kurssipaikan varanneille opiskelijoille henkilökohtaisesti. Perumme kurssit ensisijaisesti matkapuhelimen ryhmätekstiviestillä. Varmista, että opistolla on aina oikea matkapuhelinnumero tiedossa.

KURSSIN KESKEYTTÄMINEN

Mikäli keskeytät syyslukukauden lopussa kurssin, jota laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ilmoita keskeyttämisestä toimistoon 017 513 3256 vuoden loppuun mennessä. Muutoin saat laskun myös kevätlukukaudesta.

YLEISTÄ
Kansalaisopiston toimisto Suonenjoella on muuttanut, meidät löydät nykyisin torin laidalta osoitteesta Keskuskatu 3.

Opinto-oppaassa kurssien sisältötiedot on esitetty tiiviisti. Lisätietoja saa päätoimisilta opettajilta, opiston Internet-sivuilta https://www.peda.net/suonenjoki/kansalaisopisto, missä on myös kuvagallerioita kursseilla
tehdyistä töistä. Ilmoittautuessasi kurssille, hyväksyt sen, että sinua tai töitäsi voidaan kuvata ja kuvia julkaista opiston nettisivuilla, Facebookissa ja opintooppaassa.
Mikäli et halua kuvaasi julkaistavaksi, pidä itse huoli, että et päädy kuviin.

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia, ellei toisin mainita.

Musiikin yksilöopetuksessa opetuskerta on n. 20 tai 30 minuuttia. Kolmen oppitunnin ja sitä pidempiin kokoontumiskertoihin on laskettu kellonaikoihin mukaan myös taukoja oppituntien lisäksi.

Opistosta johtuvista syistä kurssin yksi opetuskerta voidaan perua lukukauden aikana korvaamatta sitä opiskelijoille, koskee myös yksilöopetusta.

Syyskausi käynnistyy viikolla 37 ja kestää 11 opetusviikkoa.
Kevätkausi alkaa viikolla 2 ja kestää 12 opetusviikkoa.
Lyhytkurssit alkavat ja päättyvät opintooppaassa ilmoitetun mukaisesti.

Opetusta ei pääsääntöisesti järjestetä näinä lomaaikoina tai pyhäpäivinä:
Syysloma 18.10.-24.10.2021
Joululoma 6.12.2021-9.1.2022
Talviloma 7.3.-13.3.2022
Pääsiäinen 15.4.-18.4.2022

Koronarajoitusten vuoksi muutoksia ohjelmaan saattaa tulla, ja esim. osa opetuksesta saatetaan pitää verkko-opetuksena. Rajoitusten ja ohjeistusten osalta noudatamme aina kulloinkin voimassa olevia
viranomaisten antamia määräyksiä ja suosituksia sekä Suonenjoen kaupungin yhteistä toimintalinjaa. Riskiryhmiin kuuluvien osalta velvoitamme aikuisia itse harkitsemaan, voivatko he osallistua ryhmä- tai
lähiopetukseen. Alaikäisen riskiryhmäläisen osalta päätöksen tekee huoltaja.

OPPAASSA KÄYTETYT LYHENTEET JA MERKIT
t oppitunti
ilm. ilmoittautuminen
jtv joka toinen viikko
SL syyslukukausi
KL kevätlukukausi

OPISTO PIDÄTTÄÄ OIKEUDEN OHJELMAN MUUTOKSIIN. OPISTO EI VASTAA OPISTOSTA RIIPPUMATTOMISTA SYISTÄ JOHTUVISTA PERUUNTUMISISTA.
 

 

 

 

 

 

 

 

<!--/-->

 

Kansalaisopiston tietosuojaseloste https://www.suonenjoki.fi/tietosuoja

Ajankohtaista

 • 110307

  Kirjan uusi elämä

  Kurssimaksu: 30,00 €
  Opettaja: Anna-Kaarina Kalliokoski
  Paikka: Suonenjoen vanha lukio, kuvataideluokka, Pihlajakatu 18, 77600 Suonenjoki
  Kevätlukukausi: 4.2.2022 - 12.2.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.8.2021 14.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 28.1.2022 15.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 110344

  Pisankamunakurssi

  Kurssimaksu: 35,00 €
  Opettaja: Sirpa Hasa
  Paikka: Suonenjoen Yhtenäiskoulu, tekstiililuokka 50, Koulukatu 21, 77600 Suonenjoki
  Kevätlukukausi: 26.2.2022 - 27.2.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 24.1.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 17.2.2022 15.00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 110448

  Hopeatyöviikonloput

  Kurssimaksu: 39,00 €
  Opettaja: Laura Kumpulainen
  Paikka: Matti Lohen koulu, Y103 kuvataideluokka, Koulutie 14, 77700 Rautalampi
  Tunteja: 19,00    Kevätlukukausi: 28.1.2022 - 12.2.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.8.2021 14.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 21.1.2022 15.00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 830154

  Joogaa miehille

  Kurssimaksu: 51,00 €
  Opettaja: Irene Pakkanen
  Paikka: Matti Lohen koulu, vanha juhlasali, Koulutie 14, 77700 Rautalampi
  Tunteja: 24,00    Kevätlukukausi: 12.1.2022 - 6.4.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.8.2021 14.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 5.1.2022 15.00
  Paikkoja: 17
  kurssilla on tilaa
 • 830505

  Se tapahtui meille -verkkoluento

  Opettaja: Lea & Santeri Pakkanen
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Kevätlukukausi: 10.2.2022 - 10.2.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.8.2021 14.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 3.2.2022 15.00
  Paikkoja: 50
  kurssilla on tilaa
 • 830506

  Madrid, Espanjan kaunis ja ystävällinen pääkaupunki -verkkoluento

  Opettaja: Heli Hukkanen
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Tunteja: 1,00    Kevätlukukausi: 24.2.2022 - 24.2.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.8.2021 14.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 17.2.2022 15.00
  Paikkoja: 50
  kurssilla on tilaa
 • 1103005

  Kokeellista grafiikkaa

  Kurssimaksu: 39,00 €
  Opettaja: Anne-Mari Tirroniemi
  Paikka: Kuvaamataidon luokka, Kivelän koulu
  Kevätlukukausi: 18.2.2022 - 27.2.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.8.2021 14.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 20.2.2022 15.00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 1104216

  HSM Animaatio ja elokuva 1-6 lk Yhtenäiskoulu

  Opettaja: Annukka Nurmi
  Paikka: Yhtenäiskoulun alakoulu kuvisluokka, Koulukatu 19, 77600 Suonenjoki
  Tunteja: 48,06    Kevätlukukausi: 13.1.2022 - 26.5.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.12.2021 7.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 20.1.2022 15.00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 3401004

  Mobiililaite tehokäyttöön

  Kurssimaksu: 30,00 €
  Opettaja: Nina Härkönen
  Paikka: Kivelän koulu, luokka 7, Laivurintie 19, 79100 Leppävirta
  Kevätlukukausi: 5.2.2022 - 26.2.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.8.2021 14.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 31.1.2022 15.00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa