Suonenjoen kaupunki, Sisä-Savon kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

TERVETULOA OPISKELEMAAN SISÄ-SAVON KANSALAISOPISTOON!Jos ilmoittautuminen ei onnistu, ota yhteys opiston asiakaspalvelunumeroon

044 758 1466.

Tämän numeron voit pistää myös muistiin omaan puhelimeesi, koska ilmoitamme esim. mahdollisesti vapautuneesta kurssipaikasta Sinulle puhelimitse.

Jos kurssi on jo täynnä, voit saada varapaikan.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun.

Maksukäytännöt ja alennukset

KURSSIMAKSUT

Kurssimaksu määräytyy kurssin keston ja muiden kustannusten mukaisessa suhteessa. Kurssimaksujen hinnanmääräytymisperusteet vahvistetaan koulutuslautakunnassa vuosittain.
Opetuksen lisäksi kurssimaksuihin sisältyy aihekohtaisia kuluja mm. monisteista, välineistä, tarvikkeista ja sulatus- ja polttomaksuista.

Yhden lukukauden kurssit ja ne lukuvuoden kestävät kurssit, jotka maksavat 68 € tai vähemmän, laskutetaan yhdessä erässä. Yli 68 € maksavat kurssit laskutetaan kahdessa erässä. Myös lasten ja nuorten kurssit laskutamme kahdessa erässä, syyslukukausi ja kevätlukukausi erikseen.Mikäli keskeytät syyslukukauden lopussa kurssin, joka laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ilmoita keskeyttämisestä toimistoon 044 758 1466 vuoden loppuun mennessä. Muutoin saat laskun myös kevätlukukaudesta. Maksuvälineenä käy myös ePassi (liikunta- ja kulttuurikurssit). ePassilla maksavien on suoritettava kurssimaksu viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Maksu voidaan veloittaa ePassilta joko kansalaisopiston toimistolla tai puhelimitse. Passilla tulee maksaa koko kurssimaksu. Huom. Passi on henkilökohtainen; sillä ei voi maksaa esim. perheenjäsenten kurssimaksua. Laskutusasioissa (kurssilaskun eräpäivään mennessä) voit ottaa yhteyttä opiston toimistoon puh. 044 758 1465. Maksamattomat kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. Eräpäivän jälkeen perintä siirtyy kaupungin käytänteiden mukaisesti perintätoimisto Intrum Justitialle. Perintätoimisto lisää loppusummaan muistutusmaksua ja viivästyskorot.

Maksuvälineenä käy myös ePassi (liikunta- ja kulttuurikurssit). ePassilla maksavien on suoritettava kurssimaksu viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Maksu voidaan veloittaa ePassilta joko kansalaisopiston toimistolla tai puhelimitse. Passilla tulee maksaa koko kurssimaksu. Huom. Passi on henkilökohtainen; sillä ei voi maksaa esim. perheenjäsenten kurssimaksua.

OPINTOSETELI (OPM –rahoitus)

Opintoseteli tarkoittaa oikeutta osallistua yhdelle kurssille lukuvuodessa maksutta tai alennuksella. Opintoseteliä käyttävien on ilmoittauduttava kursseille syyskuun loppuun mennessä ja kurssin tulee alkaa syyslukukaudella.

Opistolla on opintosetelikursseja eläkkeellä oleville, kehitysvammaisille, yli 63 –vuotiaille ja maahanmuuttajille. Nämä on erikseen mainittu oppaassa opintosetelikursseina.


TYÖTÖN OPISKELIJA
Työtön, opiston toiminta-alueella asuva henkilö, on oikeutettu osallistumaan opintosetelillä maksutta yhdelle vapaavalintaiselle kurssille lukuvuodessa (ei koske yksilöopetusta).
Seteleitä on rajoitettu määrä ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Toimi näin:
1. ilmoittaudu kurssille ja varmista opiskelupaikkasi
2. toimita todistus työttömyydestä opiston toimistolle, os. Kirkkokatu 1, 77600 Suonenjoki viimeistään syyskuun loppuun mennessä.


KAUSIKORTTI

Kurssikohtaisten maksujen sijaan opiskelija voi lunastaa itselleen henkilökohtaisen kausikortin, jonka hinta on 177€ / lukuvuosi. Kausikortti tilataan asiakaspalvelusta puhelimitse ja sähköpostilla syyskuun loppuun mennessä.
Ilmoittautuessasi internetissä kursseille valitse maksutavaksi Maksan kausikortilla.

Kausikortti oikeuttaa osallistumaan opiston kursseille lukuun ottamatta yksilöopetusta, retkiä ja kursseja, joissa on maininta ’Ei kausikortilla!’. Kausikortilla voi osallistua korkeintaan neljälle liikuntakurssille lukuvuodessa.

HUOMAA, KAUSIKORTIN HALTIJA!
Mikäli et pääse osallistumaan kurssille, jolle olet ilmoittautunut, muista perua kurssipaikkasi ohjeiden mukaisesti tai saat laskun kurssista peruutusehtojen mukaisesti. Ilmoittaudu vain niin monelle kurssille, joilla ehdit käydä säännöllisesti. Kausikortti ei oikeuta ilmaisiin tutustumiskäynteihin kursseilla.
 

 

Peruminen

Jos joudut perumaan kurssipaikkasi, tee se Internetin kautta ilmoittautumisnumerolla tai soittamalla toimiston numeroon 044 7581466. Kurssipaikkaa ei voi perua opettajan kautta.

PERUUTUSMAKSUT
 • Peruutus ilmoittautumisajan aikana - Ei maksua!
 • Peruutus ilmoittautumisajan päätyttyä ennen kurssin alkua - Puolet kurssimaksusta!
 • Peruutus kurssin alettua - Koko kurssimaksu!
Mikäli olet epävarma kurssin soveltuvuudesta, kysy neuvoa ainealueen suunnittelevalta opettajalta, sillä opistkelijan taitotasoon soveltumattoman kurssin keskeyttäminen ei oikeuta maksuttomaan perumiseen.

KURSSIN PERUUNTUMINEN

Jos kurssille ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, tiedotamme siitä kurssipaikan varanneille opiskelijoille henkilökohtaisesti. Perumme kurssit ensisijaisesti matkapuhelimeen ryhmätekstiviestillä. Varmista, että opistolla on aina oikea matkapuhelinnumero tiedossa.

KURSSIN KESKEYTTÄMINEN

Mikäli keskeytät syyslukukauden lopussa kurssin, jota laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ilmoita keskeyttämisestä toimistoon 044 7581466 vuoden loppuun mennessä. Muutoin saat laskun myös kevätlukukaudesta.
OPISTO PIDÄTTÄÄ OIKEUDEN OHJELMAN MUUTOKSIIN.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

 • 110302

  Rakupoltto

  Kurssimaksu: 27,00 €
  Opettaja: Anneli Röppänen
  Paikka: Tuomaalantie 72, Iisvesi
  Tunteja: 13    Kevätlukukausi: 8.4.2019 - 27.4.2019
  Ilmoittautuminen alkaa: 19.8.2018 14:00:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 19.4.2019 15:00:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 110407

  Neulotaan sukkia, säärystimiä ja lapasia

  Kurssimaksu: 27,00 €
  Opettaja: Sirpa Koponen
  Paikka: Suonenjoen Yhtenäiskoulu, kuvataideluokka 54, Koulukatu 21, 77600 Suonenjoki
  Tunteja: 12    Syyslukukausi: 29.10.2018 - 26.11.2018
  Ilmoittautuminen alkaa: 19.8.2018 14:00:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 22.10.2018 15:00:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa