Somero-opisto

Kielet Haku
På svenska

Tervetuloa Somero-opistoon 

Sivu päivitetty 11.1.2018

Tältä sivustolta löydät kaikki alkamassa ja toiminnassa olevat kurssit ja luennot sekä voit ilmoittautua kursseille.

Kaikille kursseille tulee ilmoittautua ennakkoon puhelimitse tai internetissä yleensä viimeistään viikkoa ennen ensimmäistä kokoontumiskertaa. Poikkeuksista on maininta kurssin tiedoissa. Myöhemminkin voi tiedustella vapaita paikkoja, mutta kurssin alkaminen tai peruuntuminen ratkaistaan viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Kursseille ei voi pääsääntöisesti ilmoittautua verkossa sen jälkeen kun ilmoittautumisaika on päättynyt, mutta Ilmoittautuminen on mahdollista puhelimitse.

Luennoille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Keväällä 2018 alkaville kursseille voit ilmoittautua 

tiistaista 2.1.2018 klo 18 alkaen

 • internetissä mihin vuorokaudenaikaan tahansa
 • puhelimitse opiston toimiston maanantaina 2.1.2018 klo 18-19 ja sen jälkeen toimiston aukioloaikoina maanantaista perjantaihin klo 9-11 ja 12-15.

Puhelinilmoittautumiset ensisijassa koulutuskoordinaattorille puh. 044 779 1270.

Kurssipaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Joissain tapauksissa, mikäli opiskelijoita ilmoittautuu enemmän kuin on opiskelupaikkoja, suoritetaan opiskelijavalinta arpomalla. Tällaisen kurssin kohdalla on kurssitiedoissa maininta mahdollisesta arvonnasta ja saat ilmoittautumisen jälkeen tähän viittaavan ilmoituksen. Tällaiselle kurssille ilmoittautuneille ilmoitetaan erikseen kurssille pääsystä.

Internetissä ilmoittautuminen on nopeaa ja helppoa. Tutustu kuitenkin palveluun huolellisesti ja lue tämän sivun ja Ohje valikon ohjeistus tarkasti.

Ilmoittautuminen internetissä

Internetissä ilmoittautuessasi sinun kannattaa valita kiinnostavat kurssit jo etukäteen kotiin tulleesta opinto-oppaasta tai tältä sivustolta Kurssit-valikosta.

Ilmoittautuessasi voit hakea kursseja vasemman laidan Kurssit-valikon tai ylälaidan Haku-kentän kautta. Hakukentästä voit hakea kursseja numerolla,  nimellä, osaston nimellä, opettajan nimellä, kokoontumispaikalla tai millä tahansa kurssien sisältöteksteistä löytyvällä hakusanalla.

Ilmoittautuessasi sinun tulee antaa itsestäsi (tai henkilöstä, jonka ilmoitat kurssille) seuraavat tiedot:

 • Nimi
 • Henkilötunnus (ellet voi antaa henkilötunnusta, ilmoittaudu puhelimitse)
 • Osoite
 • Puhelinnumero (ensisijassa matkapuhelinnumero, johon voimme lähettää tekstiviestitse ilmoittautumiseesi tai kurssiin liittyviä tiedotteita)
 • Sähköpostiosoite, jos on (saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisestasi)
 • Koulutustausta (perusaste, toinen aste, korkea-aste, ei tiedossa)
 • Pääasiallinen toiminta (työllinen, työtön, opiskelija/koululainen, eläkeläinen, muu)

Huom! Tässä kohtaa annettu tieto työttömyydestä ei välity ilman eri ilmoitusta laskutukseen. Katso tarkemmat tiedot alempaa, miten voit pyytää työttömän alennusta.

Kurssimaksut

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun (mikäli et ole peruuttanut kurssia alla olevien peruutusehtojen mukaisesti).

Lasku lähetetään aikaisintaan viikon kuluttua kurssin alkamisesta. Joissain tapauksissa lasku voidaan lähetää jo ennen kurssin alkua, kun kurssin toteutuminen on varmistunut. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät Someron kaupungin perintäperiaatteiden mukaisesti Intrum Justitian perittäväksi ja ovat suoraan ulosottokelpoisia.

Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit sekä mobiilimaksu

Mikäli maksat kurssin Smartumin liikunta- tai kulttuuriseteleillä tai mobiilimaksuna, on koko kurssimaksu maksettava viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Setelit toimivat käteisen rahan tapaan, jolloin osa maksuista voidaan maksaa seteleillä ja osa käteisenä. Voit ilmoittaa maksavasi Smartumin seteleillä tai mobiilimaksulla valitsemalla verkkoilmoittautumislomakkeen Maksutapa-valikosta kohdan "Maksan Smartumin seteleillä/mobiilimaksulla".

ePassi

ePassi-maksut (SporttiPassi ja Kulttuuripassi) suoritetaan pääsääntöisesti verkkomaksuna ilmoittauduttaessa. Verkkomaksua käytettäessä tulee koko maksu suorittaa kerralla. Mikäli opiskelija haluaa maksaa ePassilla vain osan maksusta, tulee hänen ottaa yhteyttä opiston toimistoon viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Kurssin peruuntuessa ennakkon suoritetut maksut palautetaan kyseisen henkilön ePassi-tilille ilman eri pyyntöä.

Työttömän alennus

Työttömät saavat kaikista kurssimaksuista 50 %:n alennuksen. Verkkoilmoittautumislomakkeen Toiminta-valikossa valittu "Työtön"-kohta ei välity laskutukseen. Alennuksen saadaminen edellyttää, että haet  alennusta valitsemalla verkkoilmoittautumislomakkeen  Maksutapa-valikosta  kohdan "Haen työttömän alennusta"

Mikäli alennusta ole haettu ilmoittautumisen yhteydessä, voi sitä hakea myös sähköpostitse tai puhelimitse koulutuskoordinaattorilta viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Alennusta ei myönnetä sen jälkeen kun kurssi on laskutettu.

Opintosetelialennus

Opetusministeriön tukemana maahanmuuttajilla ja eläkeläisillä on mahdollisuus saada 20 euron alennus yhdestä kurssista, mikäli yhden tai useamman kurssin yhteenlasketut kurssimaksut ovat lukuvuoden 2017–2018 aikana vähintään 70 euroa.

Alennuksen saaminen edellyttää, että sitä haetaan joko

 • valitsemalla verkossa ilmoittautumisen yhteydessä Opintosetelianomus-valikosta omaan tilanteeseen sopiva vaihtoehto tai
 • koulutuskoordinaattorilta sähköpostitse tai puhelimitse 044 7791 270 viikon kuluessa kyseisen kurssin alkamisesta.

Koulutuskoordinaattori tekee päätöksen alennuksen myöntämisestä. Alennuksia myönnetään niin kauan kun opintoseteliavustusta on käytettävissä.

Alennusta ei myönnetä sen jälkeen kun kurssimaksu on laskutettu.

Ilmoittautumisen peruutus

Kurssille ilmoittautumisen voi peruuttaa netin kautta viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua ja sähköpostitse tai puhelimitse asiakaspalvelusihteerille tai koulutuskoordinaattorille tai viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Pitkille, kolme kertaa tai enemmän kokoontuville, kursseille voi käydä tutustumassa maksutta yhden kerran. Keskeytysilmoitus on aina tehtävä asiakaspalvelusihteerille tai koulutuskoordinaattorille viikon luluessa kurssin alkamisesta. Opettajalle ilmoitettu keskeytys ei riitä!

Laskutettuja kurssimaksuja ei hyvitetä vaikkei opiskelija osallistuisikaan kurssille, ellei ilmoittautumista ole peruutettu ohjeiden mukaisesti..

Mikäli opisto peruuttaa kurssin, ilmoitetaan siitä tekstiviestillä ilmoittautumisaikojen umpeuduttua aikaisintaan viikkoa ennen kurssin alkua.

Lisätietoja

Tutustu opiston ilmoittautumisohjeisiin myös opiston kotisivuilla sekä vasemman laidan Ohje-valikossa.

www.somero-opisto.fi

Koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä ottaa puheluita vastaan arkisin klo 9–15 puhelinnumerossa 044 779 1270

Asiakaspalvelusihteeri Tiina Jankama ottaa puheluita vastaan kurssi-iltoina klo 17–20 puhelinnumerossa 044 779 1271.

Suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen ottaa puheluita vastaan keskiviikkoisin klo 12–13 puhelinnumero on 044 779 1273. Jätä muina aikoina tarvittaessa viesti vastaajaan.

Shköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)somero.fi

 

 

 

Ajankohtaista

 • 1050802 Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  KALLIGRAFIA

  Kurssimaksu: 27,00 €
  Opettaja: Kalligrafian opettaja Vivian Majevski
  Paikka: Solu, luokka 1
  Osoite: Myllypellontie 10 E, 31400, SOMERO
  Kevätlukukausi: 10.2.2018 - 4.3.2018
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 1090309

  MYÖTÄTUULEN LEMPEÄ JOOGA

  Kurssimaksu: 27,00 €
  Opettaja: Joogaopettaja Saara Turpeinen
  Paikka: Myötätuuli
  Osoite: Hämeenojantie 32, 32520, PITKÄJÄRVI
  Kevätlukukausi: 21.2.2018 - 25.4.2018
  Ilmoittautuminen alkaa: 2.1.2018 18:00:00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 2090302

  KOSKEN JOOGA

  Kurssimaksu: 27,00 €
  Opettaja: Joogaopettaja Saara Turpeinen
  Paikka: Talolan koulu
  Osoite: Arkkilantie 2, 31500, KOSKI TL
  Kevätlukukausi: 22.2.2018 - 3.5.2018
  Ilmoittautuminen alkaa: 2.1.2018 18:00:00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 2100201 Tämä kurssi on päättynyt

  PARHAAT KASVIVALINNAT KOTIPIHAAN

  Kurssimaksu: 19,00 €
  Opettaja: Hortonomi (AMK) Susanna Vainiola
  Paikka: Kosken koulukeskus
  Osoite: Lampitie 3, 31500, KOSKI TL
  Kevätlukukausi: 30.1.2018 - 13.2.2018
  Paikkoja: 24
  kurssilla on tilaa