null

Vanajaveden Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Lukuvuosi 2022 - 2023

Kursseille ilmoittautuminen

Tiedon kurssille pääsystä saat heti ilmoittautumisen yhteydessä sen mukaisesti, oletko ilmoittautunut netissä vai puhelimitse. Netti-‑ilmoittautumisessa vahvistus lähetetystä ilmoittautumisesta sekä tiedon kurssille pääsystä/varasijasta saat heti ilmoittautumisen yhteydessä näytölle. Saat myös erillisen vahvistuksen sähköpostiisi, kun olet ilmoittanut osallistujan tiedoissa sähköpostiosoitteen. Ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä uutta tiedotetta kurssin alka­misesta. Opistosta otetaan yhteyttä, jos kurssi ei ala, kurssin aika/paikka muuttuu tai olet saanut opiskelupaikan varasijalta. 

Opistolla on oikeus perua kurssi, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Kurssin mahdollisesta peruuntumisesta lähetämme tekstiviestin tai sähköpostin noin viikkoa ennen.

Tarkista, ettei puhelimessasi ole päällä palveluviestien estoa, jotta saat viestit. Viestien lähettäjänä näkyy VOP.

Kurssipaikka on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle. Kursseilla ei ole ilmaisia kokeilukertoja.

Opistolla on tapaturmavakuutus vain alle 16-vuotiaille kuvataide- ja sirkuskoulun opiskelijoille, muiden on huolehdittava itse vakuutuksistaan.

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Uutiskirjeen tilanneille (entinen tiedote- ja markkinointilupa) lähetämme sähköpostitse uutiskirjeen, jossa kerromme opiston ajankohtaisista asioista. Uutiskirje on Vanajaveden Opiston virallinen viestintäkanava asiakkaille.


Kurssimaksut, verkkomaksaminen

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. 

Netti-ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa kurssimaksun heti verkkopankissa, Smartum Saldolla tai ePassilla  (painike Siirry maksamaan). Ostoskoriin otetut kurssit voi maksaa verkossa vain yhdellä maksutavalla. 

Mikäli ohitat verkkomaksun, lähetämme sinulle laskun kotiosoitteeseen/sähköpostiin tai ilmoitettuun muuhun laskutusosoitteeseen. Sähköpostiin voidaan lähettää myös maksu­linkki, jonka kautta verkkomaksaminen onnistuu (verkkopankki/Smartum/ePassi).

Ohita verkkomaksaminen, jos 

  • olet oikeutettu johonkin alennukseen (lähetämme laskun, jossa alennus on huomioitu)
  • sinulla on paperisia liikunta/kulttuuriseteleitä (lähetämme laskun, ja sen jälkeen voit käyttää seteleitä maksuvälineenä)
  • sinulla on EdenredEazybreak,Tyky-Online (lähetämme laskun, ja sen jälkeen voit hoitaa maksun)


Liikunta- ja kulttuuriedut

Maksuvälineinä käyvät Smartum, ePassi, Edenred, Eazybreak ja Tyky, jotka ovat työnantajan myöntämiä henkilökohtaisia etuja ja ns. kohdennettuja maksuvälineitä, joiden käyttö on rajoitettu ennalta määrättyihin kursseihin. Ne ovat henkilökohtaisia, joten niillä ei voi maksaa lasten tai muiden perheenjäsenten kurssimaksuja. Niitä ei myöskään vaihdeta rahaksi eikä niistä anneta rahaa takaisin. ePassilla maksettu kurssimaksu on mahdollista palauttaa saman kalenterivuoden aikana ePassi-tilille.

Liikuntaedulla voi maksaa liikunta-, tanssi- ja sirkuskursseja.
Kulttuuriedulla voi maksaa liikunta-, tanssi- ja sirkuskurssien lisäksi taide-, kädentaito-, musiikki- ja valokuvauskursseja.
Edut eivät käy mm. seuraaviin kursseihin: kieli-, ruoka-, tietotekniikka- ja yhteiskunnallisten aineiden kurssit.

Opistolla ei ole velvollisuutta hyväksyä maksuohjeiden vastaisesti maksettuja maksuja.

Epäselvyyttä laskussa tai maksamisessa

Jos laskussa tai verkkomaksamisen maksutapahtumassa on epäselvyyksiä, ota välittömästi yhteys opiston asiakaspalveluun: vop.toimisto@kktavastia.fi tai puh. 03 658 1800.

Huomautuslaskut ja perinnän olemme ulkoistaneet Intrum Oy:lle. Uusille kursseille ilmoittautuminen ei ole mahdollista, mikäli erääntyneitä kurssimaksuja on maksamatta.

Osallistumisen peruminen 

Perumisen voi tehdä

  1. sähköpostitse vop.toimisto@kktavastia.fi
  2. opiston asiakaspalveluun, puh. 03 6581800,  ma-to klo 9-11 ja 13-16
  3. ilmoittautumissivun Omissa tiedoissa. Ilmoittautumissivulle pääset myös sähköpostiin tulleesta vahvistuksesta kohdasta “Tarkista ilmoittautumistiedot”. 

Laskun maksamatta jättäminen, opettajalle ilmoittaminen tai kurssilta poisjääminen ei ole peruutusOmia yksittäisiä poissaoloja ei ole tarpeen ilmoittaa opistolle. Opiskelija ei voi käydä korvaamassa omia poissaolojaan muiden kurssien tunneilla. 

Osallistumisen peruminen ilman kuluja 7 päivää ennen kurssin alkamista.

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista. 

Lyhytkurssit (= kokoontumiskertoja 1-3) on peruttava aina 7 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Tämän jälkeen kurssimaksu jää maksettavaksi kokonaisuudessaan.


Osallistumisen peruminen 7 päivän jälkeen on maksullista.

Jos perut osallistumisesi edellä mainitun 7 päivän jälkeen, mutta ennen kurssin alkamista, laskutetaan sinulta puolet kurssimaksusta edellyttäen, että kurssille jää vaadittava minimimäärä opiskelijoita. Kurssimaksu veloitetaan kokonaan, jos osallistumisen perumisen jälkeen kurssille ei jää vaadittavaa minimimäärä opiskelijoita tai osallistuminen perutaan kurssin alkamisen jälkeen.

Lyhytkurssit (= kokoontumiskertoja 1-3) on peruttava aina 7 päivää ennen kurssin alkamispäivää, jonka jälkeen kurssimaksu jää maksettavaksi kokonaisuudessaan.

Osa koko lukuvuoden kestävien kurssien maksuista laskutetaan kahdessa erässä ja ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan molemmat laskuerät. Jos et jatka kevätlukukaudella, niin 2. erästä laskutetaan puolet.

Jos kurssimaksu on maksettu verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä, niin maksu palautetaan maksajan tilille edellyttäen, että peruminen on tehty perumisohjeiden mukaisesti. Samoin kurssimaksu palautetaan, jos kurssi ei toteudu liian vähäisen osallistujamäärän takia. Työnantajan kulttuuri-/liikuntaetuuksilla maksettuja summia ei pääsääntöisesti voi palauttaa, mutta suoritetun maksun voi siirtää toiseen kurssiin

Kurssin vaihtaminen

Jos kurssi osoittautuu tasoltaan liian helpoksi tai vaikeaksi, sinulla on mahdollisuus vaihtaa kurssi kerran lukuvuoden aikana. Kurssin voivaihtaa myös toisen ainealueen kurssiinKurssimaksuja emme palauta, mutta maksun voit siirtää toiseen kurssiin. Vaihto onnistuu, jos alkuperäiselle kurssille jää riittävästi opiskelijoita.


Eläkeläisalennus

Vuonna 1957 tai sitä ennen syntyneille eläkeläisille annamme 20 % alennuksen yli 50 €:n arvoisista 830-alkuisista liikuntakursseista (ei tanssi eikä sirkus). Alennus huomioidaan laskutuksessa ilmoittautumisen jälkeen. 

Nuorempien eläkeläisten on esitettävä työeläkekortti viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Sen voi lähettää sähköisesti vop.toimisto@kktavastia.fi tai näyttää asiakaspalvelussamme, mikäli sitä ei ole aiemmin esitetty. Laskutuksen jälkeen alennusta ei enää huomioida. 

Jos olet oikeutettu eläkeläisalennukseen, niin ohita verkkomaksu netti-ilmoittautumisessa. Lähetämme laskun, jossa alennus on huomioitu. 

Työttömän alennus

Työttömät työnhakijat saavat 50 % alennuksen yli 50 €:n arvoisista kursseista lukuun ottamatta yksilö- ja pienryhmäopetusta, taiteen perusopetusta ja avointa yliopisto-opetusta. Työttömän alennuksen saa toimittamalla todistuksen työnhaun voimassaolosta. Todistuksen saa TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelusta ja sen voi lähettää vop.toimisto@kktavastia.fi tai tuoda asiakaspalveluumme viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Todistus on voimassa koko lukuvuoden. Laskutuksen jälkeen alennusta ei enää huomioida. 

Janakkalan kunta myöntää hakemuksesta enintään 50 € opintosetelin työttömille janakkalalaisille. Etua haetaan kunnan henkilöstöjohtajalta Janakkalan kunnan nettisivuilta ja palvelutoimisto Lyylistä saatavalla lomakkeella. 

Jos olet oikeutettu työttömän alennukseen, niin ohita verkkomaksu netti-ilmoittautumisessa. Lähetämme laskun, jossa alennus on huomioitu. 


Opetuskerran peruuntuminen

Opetuskerran peruuntumisesta (esim. salivuoron peruutus, opettajan sairastuminen) ilmoitetaan opiskelijoille mahdollisuuksien mukaan tekstiviestillä tai sähköpostilla. Peruuntunut opetuskerta pyritään korvaamaan myöhemmin lukuvuoden aikana. Se voidaan järjestää normaalista poikkeavana aikana ja muualla kuin vakituisessa paikassa.  

Koko lukuvuoden kestävistä kursseista voidaan jättää yksi kerta korvaamatta. Mikäli useampi kurssikerta jää pitämättä opistosta riippumattomista syistä (esim. tautiepidemiat, luonnonmullistukset, tulipalot tai muut voittamattomat esteet) korvaavien kurssikertojen pitämisestä tai kurssimaksun hyvittämisestä päätetään erikseen kurssikohtaisesti.

Opistolla on oikeus tehdä muutoksia opetusohjelmassa ilmoitettuihin kurssitietoihin. 

Opiskelijalla on oikeus hyvitykseen, jos kurssipaikka tai ajankohta muuttuu oleellisesti lukuvuoden aikana. 

Kurssipalautusten alaraja on 20 euroa. Hyvityksen voi kuitenkin hyödyntää alennuksena mahdollisiin muihin kurssimaksuihin.


Etäopetus

Etäosallistumismahdollisuus

Monille lähikursseina toimivista kielikursseista ja muutamille liikunnan kursseille voi osallistua vaihtoehtoisesti etänä koko kurssin ajan. Etäosallistumismahdollisuus on mainittu ko. kurssin tiedoissa. Saadakseen osallistumislinkin sähköpostiinsa opiskelijan tulee ilmoittaa, jos osallistuu kurssille etänä. Lähiopetuksena pidettävien kielikurssien etäosallistujat eivät välttämättä voi osallistua kaikkiin tuntien aikana tehtäviin harjoitteisiin.

Muuttuu tarvittaessa etäkurssiksi

Niiden kurssien kohdalla, jotka voivat tilanteen vaatiessa siirtyä etäopetukseen, esim. epidemiarajoitukset, opetustilan käyttö estynyt tilapäisesti, on maininta asiasta. ­­Tällöin kurssimaksua ei hyvitetä, mikäli opiskelija ei osallistu etäopetukseen.

Opiston pitämät rekisterit

Oppilaitos voi henkilötietolain (523/99) 13 § perusteella käsitellä opiskelijan henkilötunnusta. Henkilötunnus on tarpeen opiskelijan yksiselitteisessä yksilöinnissä, jota tarvitaan opiskelijan ja oppilaitoksen oikeuksien sekä velvollisuuksien toteuttamiseksi (mm. opetuksen järjestäminen, tutkinnot, todistukset, maksut).

Opiskelijan henkilötunnusta tai muita tietoja ei luovuteta ulkopuolisille, vaan käytetään ainoastaan opetuksen järjestämisestä aiheutuviin toimenpiteisiin ja opiskelijarekisterin lainmukaiseen ylläpitoon. Vanajaveden Opiston opiskelijoita koskevat tiedot on rekisteröity Hellewi-järjestelmän henkilötietorekisteriin. Järjestelmän tietosuojaseloste on nähtävillä opiston asiakaspalvelussa ja tietosuoja-sivulta.

Ilmoittautumissivujen saavutettavuusseloste.

Sivu päivitetty 10.10.2022