null

Ilmajoen kunta/Ilmajoki-opisto

Kielet Haku
På svenska In English

  • Lukuvuoden 2024-2025 opinto-opas jaetaan koteihin viikolla  . 
  • Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 kursseille alkaa to 22.8.,  voit ilmoittautua netissä alken kello 16.30, toimisto palvelee 22.8. puhelimitse ja paikan päällä kello 16.30-18.00 jatkuen tämän jälkeen arkisin toimiston aukioloaikoina.
   Tietosi tallennetaan kurssien ja ryhmien hallintajärjestelmän henkilötietokantaan, HelleWiin. Tietosuojaseloste rekisteristä on nähtävissä kotisivullamme ja Ilmajoki-opiston toimistolla.
 • Huomioi seuraavat asiat kun ilmoittaudut!

  1. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun, joka laskutetaan.
  Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä 7 päivää ennen kurssin alkua toimistoon tai ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Perumatta jätetystä ilmoittautumisesta laskutamme koko opintomaksun. Kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus.
  2. Kurssimaksuja ei palauteta. Pyynnöstä annettava opiskelutodistus maksaa 5 € / lukuvuosi.
  3. Kurssimaksu laskutetaan lähtökohtaisesti täytenä. Opiskelijasta riippumattomista syistä peruuntuneen yhden opetuskerran tunnit lukukaudessa jätetään korvaamatta.
  4. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.
  5. Opintovälineet ja -materiaalin (myös kopiot) opiskelijat maksavat itse.
  6. Jatkuva ilmoittautuminen toimistoon, opiston seuraaviin ryhmiin on:  lasten ja nuorten kuvataide - käsityö- ja tanssikoulu, lasten ja aikuisten piano, yksinlaulu ja kelloryhmä. Ensimmäisellä kerralla ryhmän alkaessa ilmoittautuvat edellä mainituissa ryhmissä lukuvuonna 2023-2024 mukana olleet. Mahdollisesti vapautuville paikoille otetaan uusia opiskelijoita jonosta.
  7. Kansalaisopiston lukuvuosi alkaa pääsääntöisesti viikolla 37-38.  Syysloma on viikolla 42 ja hiihtoloma viikolla 9. Kiirastorstaina ei ole opetusta.

  KULTTUURI- JA LIIKUNTASETELIT
  Maksuvälineeksi hyväksymme Smartum setelit, Tyky kuntoseteli+ ja ePassin, joita vastaanotetaan vain toimistossa, alkaen 22.8.2024. Maksu, seteleillä tai sähköisesti, on suoritettava viimeistään kurssin alkamispäivänä. Opistolla ei ole kortinlukijaa. Setelien on oltava voimassa kurssin alkamisvuonna 31.12. asti. Mikäli setelit eivät kata koko opintomaksua, laskutamme vähintään 10 € / kurssi. Missään olosuhteissa emme palauta rahaa kulttuuriseteleistä. Jos opisto peruu kurssin, joka on maksettu näillä kohdennetuilla seteleillä, maksun voi siirtää meneillään olevan lukuvuoden toiselle kurssille.
  SmartumPay-ja EdenRedPay -mobiilimaksut: Kirjoita maksaessasi viestikenttään kurssin nimi ja koodi. Lähetä etänä suoritetun maksun kuitti osoitteeseen Ilmajoki-opisto@ilmajoki.fi, jotta saamme maksun kohdistetuksi juuri Sinulle ja haluamallesi kurssille. Voit suorittaa maksun myös asioidessasi toimistollamme, jolloin näytät kuittisi puhelimesi näytöltä.

  OPINTOSETELI
  Opetushallitus on myöntänyt Ilmajoki-opistolle vapaan sivistystyön opintoseteliavustusta, joka on tarkoitettu aikuisopiskeluun vapaan sivistystyön tutkintoon johtamattomassa koulutuksessa.
  Opintoseteliavustusta voi saada omasta pyynnöstä (yli 16 v.) Ilmajoen kunnan asukas, joka on työtön, eläkettä saava henkilö, joka ei ole ansiotyössä, henkilö, jolla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta ja joka ei kuulu laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, maahanmuuttaja
  (ei turvapaikanhakija) tai henkilö, jolla on oppimisvaikeuksia. Kehitysvammaisille ja oppimisvaikeuksia kokeville suunnatun opetustoiminnan kurssimaksut katetaan avustuksen avulla.
  Oikeus opintoseteliavustukseen on pyynnöstä todistettava. Opintoseteliavustus ei koske yksilötunteja.
  Opiskelija voi saada avustuksen vain yhteen kurssiin lukuvuoden aikana, varaukset on tehtävä syksyllä. Opintoseteliavustusta jaetaan, kunnes saatu määräraha on käytetty. Opintosetelin hakeminen tapahtuu ilmoittautumalla 000100 OPINTOSETELIN JONOTUS –kurssille. Kurssille ilmoittaudutaan kuten muillekin kursseille ilmoittautumisen avautuessa 22.8.2024 klo 16.30. Opintoseteliavustus on 50 % opintomaksusta.

  YSTÄVÄNKORTTITOIMINTA
  Ilmajoen kansalaisopisto toimii yhteistyössä Ystävänkorttitoiminnan kanssa. Ystävänkortti mahdollistaa ystävän/tukihenkilön pääsyn kehitysvammaisen kanssa maksutta vapaa-ajan harrastuksiin Ilmajoen kansalaisopiston kursseille ja luennoille.

  VAKUUTUKSET
  Ilmajoen kunta on tapaturmavakuuttanut opiston opiskelijat opiston järjestämissä kokoontumisissa. Vakuutus kattaa kaikki, joiden kotikunta on Suomessa.