null

Kiuruveden kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa ilmoittautumaan Kiuruveden kansalaisopiston lukuvuoden 2023-2024 opintoryhmiin!

Asiakaspalvelu

Lähteentie 10 A, 74700 Kiuruvesi
p.040 527 1633
ma-to klo 9.00-15.30
pe klo 9.00-15.00


Opas on jaettu kotitalouksiin 10.8.2023 ja noudettavissa toimistosta. Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 14.8.2023 verkossa ja puhelimessa.

ILMOITTAUTUMINEN

 1. Tutustu opiston ilmoittautumis-, maksu- ja peruutuskäytäntöihin sekä opinto-ohjelmaan esitteestä tai osoitteessa Kiuruveden Kansalaisopisto. Poimi Sinua kiinnostavien opintoryhmien kurssinumerot muistiin ilmoittautumista varten.

 2. Tämän sivun oikeassa yläkulmassa olevaan Hae kursseja -kohtaan voit syöttää kurssinumeron, etsiä kursseja hakusanalla tai selata kursseja Kurssit-painikkeesta. Huom! Kaikille kursseille ei voi ilmoittautua netissä, katso tiedot esitteestä tai netistä. Jos haluat ilmoittautua vain syys- tai kevätlukukaudelle, ota silloin suoraan yhteyttä toimistoon. Netin kautta voi ilmoittautua vain koko lukukaudelle.
 3. Lisää kaikki haluamasi kurssit ostoskoriin klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta ja täytä henkilötietolomakkeen kaikki kohdat huolellisesti: osallistujan nimi ja henkilötunnus, yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja mahd. sähköpostiosoite). Alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen tarvitaan huoltajan matkapuhelinnumero, henkilötunnus ja muut em. tiedot. Tilastokeskusta varten kysymme koulutustaustan ja työllisyystilanteen.

 4. Tarkista että maksutapa on valittuna oikein (koko kurssimaksu tai erämaksu). Paina Lähetä ilmoittautuminen -painiketta, niin ilmoittautumisesi vahvistuu! Saat sähköpostiin vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta. Saat vahvistusviestissä myös ilmoittautumisnumeron, jonka avulla voit perua kurssin verkossa.

 5. Jos olet saanut varapaikan ja opintopaikka vapautuu, saat opistolta puhelinsoiton tai tekstiviestin sekä ohjeet paikan vastaanottamiseen.

 6. Peruuta ilmoittautuminen, jos et pääse kurssille. Peruutukset toimistoon, ei opettajalle!

  Ilmoittautumisen yhteydessä tallennettavien henkilötietojen tietoturvaseloste löytyy Kiuruveden kaupungin Internet-sivuilta osoitteesta Tietosuojaselosteet - Kiuruveden kaupunki (kiuruvesi.fi)

  Opisto ei lähetä muistutusta erikseen kurssin alkamisesta. Otamme yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.
  Ilmoittautumalla opintoryhmään opiskelija sitoutuu maksamaan ao. ryhmälle merkityn opintomaksun.
  Jos olet oikeutettu alennukseen (kts. opintoseteliavustukset), soita toimistoon ilmoittautumisen jälkeen. Kurssin alkamispäivään mennessä todistetut alennukset huomioidaan laskussa.


LASKUTUS

Siirry e-laskuun. Vaihda paperilasku e-laskuksi verkkopankissasi. Ottamalla e-laskun käyttöön saat kaikki Kiuruveden kaupungin laskut suoraan omaan verkkopankkiisi.

Voit maksaa pääosan kursseista yhdessä tai kahdessa erässä. Jos maksat erissä, laskutetaan ensimmäinen syyskauden maksu lokakuusta alkaen ja toinen erä kevätlukukaudella tammikuusta alkaen.

Huomioi  netti-ilmoittautumisen yhteydessä kummanko maksutavan valitset. Erämaksuissa veloitamme 5,00 € kurssikohtaisen laskutuslisän kevään laskutuksessa, joka näkyy ilmoittautumisvahvistuksen loppusummassa.

Laskut postitetaan kurssin alkamisen jälkeen. Jos sinulla on maksamattomia laskuja, et voi ilmoittautua uudelle kurssille. Jos kurssilaskua ei maksumuistutuksen eräpäivään mennessä makseta, siirtyy lasku perintään.
Otathan yhteyttä opiston toimistoon viikon sisällä laskun saatuasi, jos laskussa on huomautettavaa.


PERUUTUKSET

Mikäli et pääse osallistumaan opintoryhmään tai lyhytkurssille, jolle olet ilmoittautunut, ole hyvä ja peruuta varauksesi, sillä ryhmään saattaa olla toisia jonossa!
Kurssi tulee peruuttaa viimeistään ennen viimeistä ilmoittautumispäivämäärää (HUOM! Kiuruveden kansalaisopistolla ei ole mahdollisuutta maksuttomaan kokeilukertaan).

Miten peruutetaan?

1.Ensisijaisesti soittamalla toimistoon puh.040 527 1633.

2. Toimistoajan ulkopuolella sähköpostiosoitteeseen kansalaisopisto@kiuruvesi.fi, jolloin saat vahvistusvastauksen sähköpostiisi. Muista liittää mukaan nimesi, peruutettavan kurssin nimi sekä syy peruutukselle tilastointia varten.

PERUUTUSTA EI VOI TEHDÄ OPETTAJALLE, vaan pelkästään toimistoon sähköpostilla tai soittamalla. Mikäli opiskelupaikka peruutetaan vastoin edellä selostettuja sääntöjä tai jätetään kokonaan peruuttamatta, asianomaiselta laskutetaan opinto- ja materiaalimaksut, vaikkei hän saapuisikaan paikalle! Jos keskeytät opintosi tai jos opintoryhmä lakkaa, maksua ei palauteta. Opiskeluoikeus peruuntuu, ellei kurssimaksua makseta. Opintomaksusta ei saa vapautusta mahdollisen sairastumisen perusteella.

Kiuruveden kansalaisopistolla ei ole maksutonta kokeilukertaa. Opintomaksun joutuu maksamaan, vaikka olisi ollut läsnä vain yhden kerran.


Materiaalimaksut

Opiskelija kustantaa käyttämänsä oppimateriaalit ja raaka-aineet. Joissain opintoryhmissä tehdään yhteishankintoja, jolloin materiaalimaksu on mainittu esitteessä tai siitä sovitaan yhteisesti opetuksen alussa. Tällöin opiskelija sitoutuu lunastamaan oppimateriaalit ja raaka-aineet itselleen.


Vuosikortti

Voit ostaa 210 € maksavan vuosikortin, joka on voimassa varsinaisena opetuskautena 18.9.2023- 28.4.2024 seuraavin ehdoin:

Kausikortti oikeuttaa opiskelemaan kaikissa varsinaisena opetuskautena toimivissa opintoryhmissä, lukuun ottamatta opintoryhmiä, joiden esittelytekstissä se on erikseen merkitty * (tähtimerkintä)

Vuosikortilla ei voi suorittaa materiaalimaksuja.

Huom! Vuosikortin haltijaa koskevat samat peruutussäännöt kuin muitakin ilmoittautuneita opiskelijoita eli jos opiskelupaikkaa ei peruuteta edellä selostettujen ohjeiden mukaan, asianomaiselta laskutetaan opinto- ja materiaalimaksut kausikortista huolimatta!

Vuosikortit ovat myynnissä 14.8.2023 alkaen joko Internetissä tai toimistomme asiakaspalvelussa. Maksu suoritetaan kotiin lähetettävällä laskulla ilmoittautumisen jälkeen.

Vuosikorttia ei voi peruuttaa. Kortin lunastaneiden tulee ilmoittautua opintoryhmiin ja esteen sattuessa peruuttaa osallistumisensa samoilla ehdoilla kuin muidenkin opiskelijoiden.


Opintoseteliavustukset

Opetushallituksen myöntämästä opintoseteliavustuksesta annetaan alennusta kurssimaksuista syyskaudella 2023 seuraaville kohderyhmille:

 • • työttömät 10 € alennus (Kelan, työttömyyskassan tai TE -toimiston todistus tarvitaan)
 • • eläkeläiset 5 € alennus (eläkepäätös tai eläkekortti tarvitaan)
 • • seniorit 5 € alennus (63 vuotta täyttäneet)
 • • alhaisen pohjakoulutuksen omaavat 10 € alennus
 • • oppimisvaikeuksia kokevat 10 € alennus
 • • peruskoulun päättäneet 10 € alennus (alle 25 v, ei jatkokoulutuspaikkaa)
 • • maahanmuuttajille 50 % alennus

Opintosetelialennusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Avustusta myönnetään opetushallitukselta saadun määrärahan puitteissa.


Kulttuuri- ja liikuntasetelit

Kansalaisopistossa voi käyttää kulttuuri- ja liikuntaseteleitä seuraavien opetusalojen opintomaksuihin: musiikki, näyttämöilmaisu, tanssi, kuvataiteet, kädentaidot, liikunta ja jooga.

Setelit ovat henkilökohtaisia, joten niillä ei voi maksaa perheenjäsenten osallistumista.

Käyviä seteleitä ovat Smartum Oy:n liikuntaseteli, Tyky-Kuntoseteli ja ePassi.

Laskun saatuasi, voit maksaa ne Kiuruveden uimahallilla tai kirjastolla.

Työnantajien tarjoamia kulttuuri- ja liikuntaseteleitä ei vaihdeta rahaksi, eikä niistä anneta rahaa takaisin. Mikäli setelillä maksettu opintoryhmä tai lyhytkurssi peruuntuu kansalaisopistosta johtuvasta syystä, voidaan opintomaksu siirtää jonkin toisen opintoryhmän opintomaksuun.

Kulttuuri- tai liikuntasetelillä ei voi suorittaa materiaalimaksuja.

TARKEMMAT TIEDOT

Tarkempia tietoja Kiuruveden kansalaisopiston toiminnasta voi saada opetusohjelmaesitteestä, Kansalaisopiston kotisivuilta

https://www.kiuruvesi.fi/Suomeksi/Palvelut/Kansalaisopisto tai soittamalla opiston toimistoon puh. 040 527 1633.